Jurbarko rajone pensininkas kirviu kaimynui smogė 49 kartus

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo svarstyti itin žiaurios žmogždystės bylą, iškeltą 70 metų Vytui Zymonui. Jis, įtariama, Jurbarko rajone kirviu užkapojo savo jauną kaimyną S.S., aukai į įvairias kūno vietas žudikas smogė net 49 kartus.

Žudikas savo aukai Jurbarko rajone smogė kirviu beveik 50 kartų.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Žudikas savo aukai Jurbarko rajone smogė kirviu beveik 50 kartų.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 9:26 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:48 PM

Ketvirtadienį svarstoma, ar skirti V.Zymonui priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje. Sprendimas dėl to bus priimtas kitame posėdyje, kuris greičiausiai vyks lapkritį.

Pensininkas šiuo metu gydomas psichiatrijos įstaigoje. Medikai aiškinasi, ar nusikaltimo padarymo metu jis suvokė savo veiksmus ir gali būti teisiamas.

Šio posėdžio metu į apklausas yra pakviesti aukos artimieji, liudytojai: kaimynai, pažįstami, giminaičiai, taip pat parodymus pasirengęs duoti psichiatras ekspertas. Jo išvados lems tolesnį žudiko likimą.

Kraupus nusikaltimas įvykdytas 2015 metų rugpjūtį V.Zymono namuose, esančiuose viename Jurbarko rajono kaime.

Kartu su juo išgertuvėse dalyvavo S.S., kuris gyveno tose pačiose apylinkėse. Tarp vyrų įsiplieskė ginčas. Paskui, įtariama, jie vėl ėmė kilnoti taureles, bet šeimininkas virė iš pykčio.

Įtariama, jog S.S. buvo nužudytas, kai alkoholio paveiktas užmigo V.Zymono namuose.

Nužudęs kaimyną, pensininkas atėjo pas jo motiną ir seserį, gyvenančias netoliese, ir pasakė, kad jų šeimos narys – negyvas.

Moterys išsigandusios nuėjo į žudiko būstą ir pamatė kraujo klane gulintį S.S.

V.Zymonas neigė pakėlęs ranką prieš kaimyną. Tai pasakęs mirusiojo mamai ir sesei, jis nuėjo miegoti, lyg nieko nebūtų atsitikę. Tyrimo metu pasitvirtino įtarimai, kad S.S. užkapojo būtent V.Zymonas.

„Laukėme sūnaus sugrįžtančio, norėjome kepti su juo šašlykus, bet išgirdome siaubingą žinią. V.Zymonas išgėręs tapdavo labai agresyvus“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo nužudytojo motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.