Policijos pareigūną Telšiuose nudūręs A. Noreika – nepakaltinamas

Šiaulių apygardos prokuratūra, vadovaujanti ir atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl šių metų rugpjūčio 12 dieną Telšių rajone esančiame Tryškių miestelyje nužudyto Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno Liudo Šimkaus, pirmadienį gavo įtariamajam skirtos stacionarinės teismo psichiatrijos-psichologijos ekspertizės išvadas.

Įtariamasis dėl pareigūno nužudymo Tryškiuose – nepakaltinamas<br>R.Vitkaus nuotr.
Įtariamasis dėl pareigūno nužudymo Tryškiuose – nepakaltinamas<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-17 18:13, atnaujinta 2017-05-10 17:27

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos ekspertiniame skyriuje atliktose išvadose skelbiama, kad 25-erių metų vyras Artūras Noreika nusikalstamos veikos padarymo metu bei šiuo metu negali suprasti savo veiksmų esmės, negali jų valdyti ir yra nepakaltinamas.

Dėl lėtinio psichikos sutrikimo šio asmens elgesys yra vertinamas kaip neprognozuojamas, socialiai pavojingas, todėl jam būtinas gydymas.

Atsižvelgiant į gautas išvadas, prokuroras pirmadienį kreipėsi į Telšių apylinkės teismą dėl įtariamojo A. Noreikos perkėlimo į psichiatrijos ligoninę griežto stebėjimo sąlygomis iki tol, kol įvyks teismo posėdis dėl priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymo.

Telšių rajono apylinkės teismo nutartimi rugpjūčio 14 dieną įtariamasis buvo suimtas trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.