Darbe girtavę Šiaulių medikai – į bedarbių gretas

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos (ŠGMPS) stotyje sekmadienį puotavę medikai neteko darbo. Darbe girti pričiupti dispečeriai antradienį atleisti dėl darbo drausmės pažeidimų.

Greitosios medikams dirigavę girti dispečeriai atleisti iš darbo.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Greitosios medikams dirigavę girti dispečeriai atleisti iš darbo.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 3:55 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:15 PM

ŠGMPS vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė sakė, kad apsispręsti nebuvo sunku – visiems trim darbuotojams nutarta taikyti griežčiausią nuobaudą. „Jie ir patys nebandė išsisukinėti, pripažino, kad elgėsi netinkamai, atsiprašė kolektyvo“, – sakė medikė.

Įkaušusi trijulė demaskuota sekmadienio vakarą, kai su šiauliečiais niekaip nesisekė susikalbėti Bendrojo pagalbos centro (BPC) Klaipėdos skyriaus dispečeriams. Šiauliečiai medikai įtarimų sukėlė, nes ilgai nekėlė ragelio, o atsiliepę kalbėjo taip nerišliai, kad buvo neįmanoma suprasti žodžių.

Apie įtarimus BPC darbuotojai pranešė policijos pareigūnams. Atvažiavę patruliai pripažino, kad įtarimai pasitvirtino – girti buvo visi trys dispečeriai. Vienam medikui nustatytas lengvas (0,62 promilės), antram – vidutinis (1,51 promilės), o trečiam – sunkus (2,57 promilės) girtumas.

Trijulė buvo išsyk nušalinta nuo darbo, o jų pakeisti iškviesta kita dispečerių brigada.

E.Kukaitienė sakė, kad į darbą atėję darbuotojai yra tikrinami alkoholio matuokliu. Procedūra buvo atlikta ir sekmadienio rytą, bet visi buvo blaivūs.

Abejonių nekyla, kad 8 budintiems ekipažams vadovaujantys medikai puotą surengė per budėjimą. Dispečeriai jautėsi saugūs, nes į jų darbo patalpą galima patekti tik surinkus kodą. Įstaigos vadovė stebėjosi, jog taip neatsakingai pasielgė pavyzdingais laikyti dispečeriai, kurie čia dirbo 12-20 metų. „Pasiaiškino absurdiškai – neva malšino stresą“, – stebėjosi medikė.

E.Kukaitienė sakė, kad sekmadienį buvo užregistruoti 78 iškvietimai: „Belieka džiaugtis, kad į visus nuvažiuota laiku, pagalba suteikta visiems jos prašiusiems“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.