Kauno nakvynės namuose benamis peiliu sužeidė budėtoją

Sekmadienį į Kauno nakvynės namus skubėjo policininkai ir ugniagesiai – vyko agresyvaus 37 metų benamio Nerijaus Viršilos gaudynės. Pastarasis peiliu smogė įstaigos budėtojui ir spruko ant stogo. Kauno apylinkės teismas antradienį po pietų spręs kauniečio suėmimo klausimą – bus siūloma jį ilgam uždaryti į belangę.

Sekmadienį buvo sužeistas Kauno Nakvynės namų budėtojas, tramdęs agresyvų šios įstaigos gyventoją. Antradienį teismas spręs benamio suėmimo klausimą.<br>Kaunas.lt nuotr.
Sekmadienį buvo sužeistas Kauno Nakvynės namų budėtojas, tramdęs agresyvų šios įstaigos gyventoją. Antradienį teismas spręs benamio suėmimo klausimą.<br>Kaunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 9:49 AM, atnaujinta May 10, 2017, 5:08 PM

Konfliktus kelti mėgstantis N.Viršila girtas susikivirčijo su Nakvynės namuose sekmadienio vakarą budėjusiu 57 metų Algimantu Ž. – darbuotojas geruoju ragino jį laikytis tvarkos ir eiti į savo kambarį.

N.Viršila, būdamas draugo kambaryje, ėmė plūsti budėtoją ir stvėrė peilį. Benamis dūrė aštria geležte Algimantui Ž. į petį – iš gilios žaizdos pasiliejo kraujas. Nužudyti personalo atstovą grasinęs užpuolikas rengėsi smogti peiliu antrą kartą, tačiau jį laiku sutramdė kiti įstaigos gyventojai.

Algimantas Ž. buvo skubiai išvežtas į ligoninę, kur medikai jam susiuvo žaizdą. Vyras į darbą negalės eiti mažiausiai savaitę.

Sužeidęs budėtoją, N.Viršila stacionariomis kopėčiomis užlipo ant trijų aukštų Nakvynės namų pastato stogo ir nekreipė dėmesio į policijos pareigūnų raginimus leistis žemyn.

Policininkai į pagalbą iškvietė ugniagesius, kurie turėjo ilgas kilnojamas automatines kopėčias.

Supratęs, jog bus užkluptas iš kelių pusių, smurtautojas pasidavė. Pareigūnai jį uždarė į areštinę.

Dvejus metus Nakvynės namuose gyvenantis N.Viršila nuolat kelia barnius, gąsdina likimo draugus ir personalą, bet iki šiol nė karto nebuvo pavartojęs smurto.

Įtariama, jog vyras mėgsta ne tik išlenkti taurelę, bet ir yra įjunkęs į kvaišalus. Nakvynės namų durys jam bus užtrenktos.

„Išpuolis peiliu prieš darbuotoją – pirmas per mano 19 metų darbo praktiką šioje įstaigoje“, – „Lietuvos rytui“ tvirtino laikinoji Nakvynės namų direktorė Virginija Vasiliauskienė.

Prieš keletą metų vienas benamis Nakvynės namų darbuotojui buvo suplėšęs marškinius.

Įstaigos vadovai klausė policijos, ar jie turi teisę darbe nešioti gumines lazdas, kitas agresyvių benamių tramdymo priemones. Pareigūnų atsakymas buvo neigiamas – jei benamis puola, reikia rinkti pagalbos numerį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.