Rukloje pabėgėles užpuolę chuliganai dar nesurasti, vyksta intensyvi paieška

Dvi pabėgėles – sirę ir irakietę – trečiadienio vakarą Rukloje (Jonavos r.) užpuolusių chuliganų vis dar ieškoma. Tai naujienų portalui lrytas.lt ketvirtadienio rytą pranešė Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius.

Jonavos rajone užpultos dvi pabėgėlės iš Sirijos ir Irako.<br>D.Umbraso nuotr.
Jonavos rajone užpultos dvi pabėgėlės iš Sirijos ir Irako.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 9:16 AM, atnaujinta May 10, 2017, 1:49 PM

„Kol kas vyksta intensyvi įtariamųjų paieška“, – tvirtino V.Lukošius. Šiuo metu bylos medžiaga perduota į Kauną, incidentą tirs šios miesto pareigūnai.

V.Lukošius prisiminė, jog paskutinis pabėgėlių užpuolimas įvyko prieš 8 metus. Tuo metu konfliktų kildavę tarp vietinių gyventojų ir čečėnų tautybės pabėgėlių.

Pareigūnai trečiadienį, apie 19 valandą sulaukė pranešimo apie incidentą netoli Pabėgėlių priėmimo centro. Esą prie parduotuvės susimušė 30 arabų kilmės vyriškių.

Tačiau nuvykus į įvykio vietą išaiškėjo, jog du jauni vietiniai chuliganai prikibo prie dviejų pabėgėlių moterų. Joms buvo apstumdytos, užpuolikai sugriebė už drabužių. Vienai iš jų sulaužyti akiniai. Moterys buvo užpultos vienos iš jų mažamečio vaiko akivaizdoje, kuris sėdėjo vežimėlyje.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl chuliganizmo. Po užpuolimo buvo iškviestas vertėjas, moterys apklaustos policijoje.

Sužinojus, jog buvo smurtauta prieš jiems artimas moteris, pabėgėliams užvirė kraujas, jie ėmė ieškoti skriaudikų. Tačiau policijos pareigūnai juos nuramino ir apklausė.

Vakare ir naktį nusikaltėlių ieškojo gausios pareigūnų pajėgos. Viliamasi, jog juos padės surasti viešose vietose įrengtos vaizdo kameros.

Rukloje yra nemažai bedarbių, dalis iš jų – asocialūs asmenys, gyvenantys apleistuose bendrabučiuose. Jie galėjo sukelti incidentą, būdami neblaivūs.

Pasak pabėgėlių priėmimo centro direktoriaus Roberto Mikulėno, nors pabėgėliai kartais pasiskundžia, kad vietiniai į juos žiūri neigiamai, didesnių nusiskundimų nesulaukta. 

Abejoms užpultoms moterims – per 30 metų, jos prieš keletą mėnesių apsigyveno Rukloje su savo šeimomis. Šeimynoms yra suteikas pabėgėlių statusas. Vykdant integracijos procesą, netrukus jos bus perkeltos į kitas Lietuvos savivaldybes, kur joms bus suteikta nuolatinė gyvenamoji vieta.

„Moterys buvo išsigandusios. Nuraminome jas. Juk kiekvienoje šalyje yra chuliganų. Tokie išpuoliai – tarsi šukštas deguto, kuris gali sugadinti visą medaus statinę“, – pasakojo R.Mikulėnas. 

Išpuolių prieš pabėgėlius Rukloje pasitaiko labai retai. Moterys buvo užpultos einančios iš prekybos centro „Norfa“ į Pabėgėlių priėmimo centrą. R.Mikulėno žiniomis, nusikaltimas buvo spontaniškas. Pabėgėlių priėmimo centro direktorius atkreipė dėmesį, jog teritorija šalia šios įstaigos prieigų galėtų būti geriau apšviesta. 

Šiuo metu Rukloje esančiame pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 180 pabėgėlių. Daugiausia jų – žmonės iš Artimųjų Rytų, perkeltų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.  Iš viso Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius. Šiuo metu į šalį perkelta beveik 200 asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.