Iš sporto lobusiam veikėjui – ketvirtas nuosprendis

Pravieniškėse bausmę atliekančiam šiauliečiui Ričardui Abelkiui pataisos namuose teks praleisti dar ketverius metus. Tokią bausmę už įvykdytas aferas vyriškiui skyrė Šiaulių apygardos teismas.

Pravieniškėse kalintis R.Abelkis į teismą gimtinėje atvykti nepanoro.<br>R.Vitkaus nuotr.
Pravieniškėse kalintis R.Abelkis į teismą gimtinėje atvykti nepanoro.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 12:19 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:24 AM

Netrukus 48-ąjį gimtadienį švęsiantis R.Abelkis nuosprendžio išklausyti neatvyko. Įkalinimo įstaigoje bausmę atliekantis šiaulietis paprašė, kad jo į teismą nevežtų.

Sporto klubui „Slikas“ vadovavęs R.Abelkis pripažino, kad švaistė jam patikėtus pinigus. Šiaulietis tikino, kad pirko varžyboms būtinos įrangos, bet neslėpė, kad dalį pinigų panaudojo ir savoms reikmėms.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad „Sliko“ klubo vadovas 2010-2013 m. iššvaistė beveik 0,8 mln. eurų.

Teismas nusprendė R.Abelkiui skirti 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šiaulietis buvo teisiamas jau ketvirtą kartą ir ši bausmė buvo subendrinta su iki šiol neatliktomis – pataisos namuose teks praleisti 4 metus. Tad jam už grotų teks atšvęsti ir artėjantį 50-metį.

R.Abelkį įklampino Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių valdybos pareigūnų atliktas tyrimas dėl sporto klubo „Vijolė“ veiklos.

Ši organizacija skelbėsi populiarinanti lietuvišką sporto žaidimą ritinį ir amerikietišką biliardą.

Pareigūnai išsiaiškino, kad už aferas teismas šiaulietis panašias schemas naudojosi ir vadovaudamas šiai organizacijai. R.Abelkis gautas iš rėmėjų lėšas per kelias dienas išsigrynindavo bankomatuose Šiauliuose, Klaipėdoje, Radviliškyje, Kaune.

Nustatyta, kad „Vijolės“ klubui paaukoti pinigai buvo gryninami net 351 kartą. Iš viso buvo pasisavinta daugiau kaip 1 milijonas eurų.

Už šiuos nusikaltimus teisiamas R.Abelkis kaltę neigė, bet dokumentais savo teiginių apie rengtus turnyrus, varžybas negalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.