Siautėjanti paauglių pora apvogė globos įstaigą

Policijos pareigūnai ieško Radviliškio vaikų globos auklėtinių poros, kuri įtariama išplėšusi įstaigos seifą. Paaugliai paspruko su 2100 eurų grobiu.

Kriminalistai ieško siautėjančių paauglių poros.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Kriminalistai ieško siautėjančių paauglių poros.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-26 17:09, atnaujinta 2017-05-10 03:52

14-metis vaikinas ir metais vyresnė jo draugė iš globos įstaigos dingo antradienio vakarą.

Naktinėje pamainoje dirbę darbuotojai pamatė, kad įsibrauta į įstaigos vyr. finansininkės kabinetą. Metaliniais strypais ginkluoti įsibrovėliai sulaužė seifo užraktą ir pačiupo čia laikytus pinigus.

Praturtėjusi pora išsyk paspruko iš globos įstaigos.

Trečiadienio rytą Šiauliuose šiuos paauglius matė į darbą maršrutiniu autobusu susirengusi globos įstaigos darbuotoja. Tačiau atpažinę šią šiaulietę moterį bėgliai Šiaulių autobusų stotyje įsimaišė į keleivių minią ir dingo.

Tai – ne pirmas sunkiai auklėjamų paauglių išpuolis. Šį rudenį jaunųjų nusikaltėlių pora per 11 dienų sugebėjo apsivogti net 4 kartus.

Globos įstaigos auklėtiniai ėmė siautėti rugsėjo pabaigoje, kai pabėgo iš globos įstaigos. Pareigūnams buvo pavykę sučiupti bėglius, bet šie paspruko vėl ir Radviliškyje pagrobė lengvąjį automobilį.

Pasivėžinę paaugliai buvo sučiupti užmiestyje. Akistata su pareigūnais jų nenuramino – po kelių dienų globos namų auklėtiniai iš Radviliškio centre esančios parduotuvės pavogė 120 eurų kainuojančias dvi batelių poras.

Po poros dienų porelė kėsinosi įsibrauti į kieme stovėjusį automobilį „Chrysler“, bet buvo sučiupti nusikaltimo vietoje. Keturiolikamečio kišenėje buvo rastas paketėlis su kvaišalais.

Į globos įstaigą pargabenti vaikai netrukus patraukė į vietos ligoninę. Čia koridoriaus spintoje jie rado pakabintą paltą ir iš kišenės ištraukė mobiliojo ryšio telefoną „Samsung“.

Paaugliai po kiekvieno nusikaltimo buvo paleidžiami, nes pareigūnai nesiryžo paauglių laikyti suimtų.

Panašu, kad po pastarojo išpuolio jiems teks atsisveikinti su laisve. Tikėtina, kad šįsyk paaugliai bus išgabenti į socializacijos centrą. Penkiolikametė jau buvo išvežta į šią perauklėti skirtą įstaigą, bet išvadų nepadarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.