Dingę vyras ir arklys buvo užminę mįslių

Girkalių kaimo (Klaipėdos r.) gyventojo mirtis iš karto nutraukė net tris skirtinguose teritoriniuose policijos komisariatuose pradėtus ikiteisminius tyrimus.

12 metų gyvulį savininkas įvertino 600 eurų, nes už tokią sumą jis arklį buvo sutaręs parduoti vienam plungiškiui, iš kurio išvakarėse jau buvo paėmęs 200 eurų rankpinigių.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
12 metų gyvulį savininkas įvertino 600 eurų, nes už tokią sumą jis arklį buvo sutaręs parduoti vienam plungiškiui, iš kurio išvakarėse jau buvo paėmęs 200 eurų rankpinigių.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Oct 29, 2016, 5:00 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:50 PM

Viskas prasidėjo nuo Vydmantų kaimo (Kretingos r.) pakraštyje gyvenančio 28 metų vyro pranešimo, kad spalio 18 dieną iš ganyklos pradingo jo kumelė.

12 metų gyvulį savininkas įvertino 600 eurų, nes už tokią sumą jis arklį buvo sutaręs parduoti vienam plungiškiui, iš kurio išvakarėse jau buvo paėmęs 200 eurų rankpinigių.

Sužinojęs, kad nupirktas arklys įtartinai prapuolė, plungiškis pamanė, jog yra vedžiojamas už nosies, ir pareikalavo grąžinti dvigubus rankpinigius – 400 eurų.

Vydmantų gyventojas tokią sumą mokėti atsisakė tvirtindamas, kad jis esąs nekaltas, nes arklys iš tikro yra pavogtas. Tuo nepatikėjęs arklio pirkėjas kreipėsi į Plungės policijos komisariatą ir gyvulio savininką apkaltino sukčiavimu.

Tuo metu tyrimą dėl arklio vagystės pradėjo Kretingos kriminalistai. Jie išsiaiškino, kad kumelę ūkio darbams nuolat skolinasi už 3 kilometrų esančiame Girkalių kaime gyvenantis 81 metų vyras.

Kartą rugsėjo mėnesį jis arklį iš ganyklos buvo pasiėmęs be savininko žinios ir už tai vydmantiškio jau buvo apibartas. Kretingos pareigūnams kilo įtarimas, kad ir šį kartą arklį iš ganyklos savavališkai galėjo pasiimti kaimynas.

Tačiau paaiškėjo, kad nuo spalio 18 dienos jis Klaipėdos rajone ieškomas kaip dingęs be žinios.

Pasirodo, tą rytą jis, nieko nesakęs artimiesiems, išėjo iš namų ir prapuolė. Neliko abejonių, kad arklį iš ganyklos išsivedė anksčiau jį skolindavęsis Girkalių kaimo gyventojas.

Tačiau kur jis su gyvuliu pradingo? Juo labiau kad jau kelias paras namuose nesirodęs pensininkas sirgo širdies liga ir kasdien turėjo vartoti vaistus.

Ši mįslė buvo įminta praėjusį penktadienį, kai netoli Girkalių lauką aręs vyras netikėtai aptiko žmogaus lavoną. Paaiškėjo, kad tai tas pats jau kelias dienas policijos ieškomas pensininkas. Netoli jo ganėsi ir Vydmantuose prapuolusi kumelė.

Dėl kokios priežasties mirė pusiaukelę iki namų su arkliu įveikęs girkališkis, medicinos ekspertai dar nenustatė. Manoma, kad jam sustojo širdis.

Šitaip iš karto baigėsi trys ikiteisminiai tyrimai: Klaipėdos rajono pareigūnai surado dingusį žmogų, kretingiškiai – prapuolusį arklį, kuris iš karto iškeliavo pas naują šeimininką į Plungę, o šio rajono pareigūnai nutraukė tyrimą dėl galimo sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.