Teismo salėje – nesiliaujančios L. Kedienės raudos

Dėl anūkės tvirkinimo teisiami Laimutė ir Vytautas Kedžiai bei jų kaimynė Olga Girdauskienė perėjo į puolimą – siekia įrodyti, kad liudytojai nepatikimi, ir bando juos apkalbėti.

Savo vaikų į klampią istoriją įtraukti L. ir V.Kedžiai varsto teismų duris.
Savo vaikų į klampią istoriją įtraukti L. ir V.Kedžiai varsto teismų duris.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 29, 2016, 10:28 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:41 PM

„Oi, kaip jie meluoja, jie viską meluoja“, – vos tik liudytojai prabyla, pradeda dejuoti 73 metų L.Kedienė ir tęsia savo raudas, kol teismas paprašo jos nutilti.

78 metų V.Kedys ir 65 metų O.Girdauskienė elgiasi kitaip. Jų gynybos taktika – visiškas kaltinimų neigimas.

V.Kedys teisme pareiškė niekada nematęs savaitę jo kieme praleidusio Mariaus Kuprevičiaus, o O.Girdauskienė įrodinėja, kad nebuvo Kedžių kieme, todėl negalėjo jų anūkei – Laimutės Stankūnaitės dukteriai – pasakoti kraupių istorijų apie pedofilus.

Teisiamųjų aimanos ir kalbos, liudytojų teigimu, yra smulkmena, palyginti su tuo, kaip su jais elgiasi Kedžių ir O.Girdauskienės advokatai.

Liudytojams pateikiami klausimai visiškai nesusiję su baudžiamąja byla, bandoma juos supainioti po kelis kartus klausiant visiškai nereikšmingų dalykų ar net bandant juos įžeisti.

„Ar jūs sveikas? Kur dirbate, kuo dirbote?

Koks jūsų elektroninio pašto adresas? Kada gėrėte, su kuo gėrėte? O kur buvote tokią ir tokią dieną? Ar tikrai 2010 metais buvote Klonio gatvėje, o gal tai buvo 2009-ieji? Ką jūs vadinate bendravimu? Ar draugavote su mergaite?“ – tokiais ir panašiais klausimais liudytojus užpila advokatai.

Ypač aktyvi V.Kedį ginanti Sonata Žukauskienė, kuri yra ne tik L.Kedienės sesers duktė bei Kedžių kaimynė, bet ir pati dalyvavo Garliavoje kuriant išgalvotos pedofilijos istoriją.

Garliavos skandalo įkarštyje pati su Kedžių ir O.Girdauskienės bylos liudytojais bendravusi S.Žukauskienė dabar juos bando teismui pateikti kaip itin nepatikimus liudytojus, kurių parodymai esą nieko verti.

Taip ji bando pavaizduoti ir L.Stankūnaitę, kuri byloje kaip liudytoja ir nukentėjusios mažametės dukters atstovė apklausta nuotoliniu būdu. S.Žukauskienė ne tik domėjosi jos gyvenimu su D.Kedžiu, kurį ir pati puikiai matė, bet ir bandė iškvosti, kaip ji dabar gyvena su mergaite.

„Kuo serga mergaitė ir kaip jūs ją gydote?“ – domėjosi S.Žukauskienė ir sulaukė atsakymo, kad tai ne jos reikalas, nes tiek L.Stankūnaitė, tiek jos dukra vis dar yra saugomos valstybės, kuri rūpinasi ir jų gyvenimo sąlygomis, ir jų sveikata.

Vieni nori nagrinėti, o kiti – vilkinti

* L. ir V.Kedžių bei O.Girdauskienės byla Kauno apylinkės teisme yra nagrinėjama neviešai ir priskirta prie svarbių, todėl jos ėmėsi trijų teisėjų kolegija. Taip pat yra paskirta atsarginė teisėja, kuri pakeistų kolegą, jei kuris jų susirgtų.

* Bylą stengiamasi išnagrinėti kuo greičiau, bet darbą kurį laiką trukdė O.Girdauskienės ligos.

* Dabar ji gali būti vilkinama dėl teisiamųjų advokatų pareikštų prašymų. Jie nori, kad teisme būtų apklausti ne tik tie liudytojai, kurie yra davę parodymus ikiteisminio tyrimo metu, bet ir daugybė žmonių, kurie 2010–2011 metais rinkosi Klonio gatvėje.

* Vieną teisiamųjų prašymą teismas jau patenkino. Buvo iškviesta liudyti L.Kedienės sesuo Audronė Skučienė, kuri dėl savo „violetinės“ veiklos jau yra nuteista ir dabar teisiama kitoje su Garliava susijusioje byloje.

* A.Skučienė ir jos dukterėčia Neringa Venckienė yra kaltinamos subūrusios gaują, kuri persekiojo, šmeižė, įžeidinėjo Kedžiams ir Venckams neįtikusius žmones.

* Kedžių ir O.Girdauskienės byloje jau apklausta nemažai liudytojų, tarp jų ir L.Stankūnaitės tėvai Tatjana ir Stasys Stankūnai.

* L.Stankūnaitės dukters, nors to pageidavo Kedžiai, teismas nusprendė neapklausti. Bus vadovaujamasi parodymais, kuriuos mergaitė davė ikiteisminio tyrimo metu ir liudydama O.Girdauskienės byloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.