Sučiupti iš Anglijos parskridę lietuviai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams Vilniaus oro uoste įkliuvo du Lietuvos piliečiai, vengę teisingumo. Abu jie skirtingais reisais atvyko iš Londono.

Sučiupti iš Anglijos parskridę lietuviai.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Sučiupti iš Anglijos parskridę lietuviai.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2016, 11:31 AM, atnaujinta May 9, 2017, 6:35 PM

Kaip praneša VSAT, pirmadienį vidurdienį Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai patikrino reisu iš Jungtinės Karalystės sostinės atvykusių keleivių dokumentus.

Informaciją apie 34 metų nuolat užsienyje gyvenančią lietuvę duomenų bazėse tikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad ji turi nemalonumų su teisėsauga.

Nustatyta, kad nusikaltimo padarymu įtariamos moters paiešką 2015-ųjų balandį buvo paskelbęs Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Apie keleivės sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną ieškomąją perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Analogiškomis aplinkybėmis įkliuvo ir vakariniu pirmadienio reisu iš Londono atvykęs vyras.

Paaiškėjo, kad Anglijoje nuolat gyvenantis 39 metų lietuvis gimtinėje yra nuteistas arešto bausme, tačiau vengia ją atlikti.

Dėl šios priežasties Panevėžio miesto policija jo ieškojo nuo šių metų spalio vidurio. Sulaikytąjį VSAT pareigūnai tą pačią dieną perdavė oro uoste budintiems policininkams.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 494 piliečius, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai. Daugiausiai tokių ieškomųjų – 323 – įkliuvo Vilniaus, Kauno bei Palangos oro uostuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?