Skandalas Radviliškyje: visiškai girta medikė sukėlė avariją

Radviliškyje – skandalas dėl girtos medikės. Radviliškio ligoninės direktorės pavaduotoja medicinai Rita Sesickienė pakeliui į darbą padarė avariją, o į alkoholio matuoklį įpūtė net 2,29 promilės.

R.Sesickienė po avarijos darbe nepasirodė – pusdienį blaivėsi komisariate.<br>„Radviliškio naujienų“ nuotr.
R.Sesickienė po avarijos darbe nepasirodė – pusdienį blaivėsi komisariate.<br>„Radviliškio naujienų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 7:23 PM, atnaujinta May 9, 2017, 4:29 PM

Radviliškio mero Antano Čepononio nurodymu ligoninėje pradėtas tarnybinis tyrimas. Jį atlikus, paaiškės, kokią nuobaudą pavaldinei skirs ligoninės direktorė Danutė Povelauskienė.

Ši avarija įvyko spalio 31-osios rytą Radviliškyje, vieno Jaunystės gatvės daugiabučio kieme. Apie 8 val. pajudėjusiam medikės vairuojamam automobiliui „Mazda 626“ buvo per maža vietos, todėl kliudė aikštelėje stovėjusį automobilį „Mercedes Benz“.

Avarija buvo techninė – žmonės nenukentėjo. Tačiau netrukus kilo nemenkas bruzdesys, nes avarijos kaltininkė sunkiai išsiropštė iš mašinos. Moteris tvoskė alkoholiu, todėl įforminti techninės avarijos buvo iškviesti policijos patruliai.

Pusdienį blaivėsi komisariate

R.Sesickienei į darbą nuvažiuoti nebuvo lemta – alkoholio matuoklis parodė 2,29 promilės girtumą. Girtumas sunkiu laikomas, kai viršijama 2,5 promilės riba.

Svirduliuojančiai medikei buvo surašytas protokolas, o ji nugabenta į policijos komisariatą ir pusdieniui uždaryta į laikinojo sulaikymo patalpas.

Popiet prablaivėjusią radviliškietę pareigūnai išleido. R.Sesickienė į darbą net nevažiavo, nors buvo oficiali ligoninės vadovė – pavadavo atostogaujančią direktorę.

Direktorė prakalbo apie antrąjį šansą

Ligoninės direktorė D.Povelauskienė žurnalistus tikino apie pavaldinės „žygius“ sužinojusi tik ketvirtadienį. Pasak įstaigos vadovės, jos pavaduotoja pirmadienį paskambino ir pranešė, kad padarė avariją ir į darbą nėjo dėl pablogėjusios sveikatos.

D.Povelauskienė postringavo, jog pavaldinė pastarąsias porą dienų puikiai dirbo, todėl ji svarstė, kad jai reiktų suteikti dar vieną galimybę.

Direktorė tikino iki pat lapkričio 3-iosios nežinojusi apie avariją.

Meras atskleidė direktorės melą

Tačiau šią ligoninės vadovės versiją niekais pavertė Radviliškio meras A.Čepononis, kuris lrytas.lt žurnalistui sakė, kad girtutėlės medikės klausimas iškilo jau trečiadienį: „Sužinojęs apie avariją, lapkričio 2-ąją išsyk atšaukiau iš atostogų D.Povelauskienę ir nurodžiau per savaitę atlikti vidinį tyrimą“.

A.Čepononis pažymėjo, kad medikė buvo faktinė ligoninės vadovė: „Ji važiavo į darbą, tad galima sakyti, kad girta buvo darbo vietoje. Juk bet koks nelaimingas atsitikimas pakeliui į darbą prilyginamas nelaimei darbe“.

Vis dėlto Radviliškio meras nesiryžo spėlioti, kaip baigsis ši istorija: „Man sunku pasakyti, ką nuspręs vadovė. Jei taip būtų pasielgęs, tarkim, savivaldybės administracijos skyriaus vadovas, neabejoju, kad tas žmogus tą pačią dieną būtų buvęs nušalintas nuo pareigų“.

Teks minti teismo slenkstį

Nepriklausomai nuo to, kaip pasibaigs tyrimas Radviliškio ligoninėje, R.Sesickienei teks stoti prieš teismą dėl padarytos avarijos apsvaigus nuo alkoholio.

Medikei gresia 1158-1448 eurų bauda arba administracinis 15-30 parų areštas. Be to, ji 36-60 mėnesių praras teisę vairuoti transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.