Už gydytojai bruktą kyšį farmacininkė atsipirko bauda

Gydytojai kyšį atkakliai brukusi šiaulietė farmacininkė atsipirko vieša gėda. Teismas nusprendė kyšininkės neįkalinti ir nutarė ją perauklėti 54 MGL (2033 eurų) bauda.

Medikei buvo brukamas 660 eurų kyšis, kad ji onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams išrašytų tam tikrų vaistų, o jų įsigyti nukreiptų į greta esančią vaistinę.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Medikei buvo brukamas 660 eurų kyšis, kad ji onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams išrašytų tam tikrų vaistų, o jų įsigyti nukreiptų į greta esančią vaistinę.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 3:20 PM, atnaujinta May 9, 2017, 4:40 PM

Vaistinių tinklo „Esra“ Šiaulių padalinio vadovė 77 metų Ona Joniškienė kelis kartus bandė papirkti Respublikinės Šiaulių ligoninės (RŠL) gydytoją.

Atkaklią farmacininkę, kuri atkakliai negirdėjo medikės „ne“, sustabdyti pavyko tik STT pareigūnams.

Istorija prasidėjo pernai vasarą, kai į RŠL Onkologijos kliniką atėjo O.Joniškienė ir pabandė onkologinius ligonius gydančiai gydytojai įsiūlyti voką su 660 eurų.

Farmacininkė taip siekė įgyti medikės palankumą. Tikėtasi, kad gydytoja sunkiai sergantiems pacientams išrašys receptą kompensuojamiesiems vaistams, o ligonius nukreips į greta klinikos esančią „Esros“ vaistinę.

Kartą iš gydytojos kabineto išprašta O.Joniškienė nenurimo ir pasibeldė vėl. Antrasis bandymas baigėsi tuo pačiu, bet farmacininkė nusprendė nenuleisti rankų.

Šiaulietė buvo sulaikyta šių metų sausį, kai trečią kartą bandė įgydyti gydytojos palankumą – vėl paliko voką su 660 eurų.

Pričiupta O.Joniškienė nebandė neigti kaltės. Pirmąkart teista šiaulietė gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo ir prašė sušvelninti bausmę.

Šiaulių apylinkės teismas nusprendė farmacininkės bylą išnagrinėti rašytinio proceso tvarka.

O.Joniškienė turi teisę per dvi savaites apskųsti baudžiamąjį įsakymą, kuriuo jai skirta bauda. Tiesa, tada baudžiamoji byla būtų nagrinėjama viešame teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.