Nuteistas recidyvistas, grasinęs nužudyti prokurorę

Už tyčinį nužudymą dvylikai metų nelaisvės nuteistas ir jau septintus metus bausmę Alytaus pataisos namuose atliekantis 27 metų lazdijiškis Karolis Margevičius turės kalėti dar vienerius metus ilgiau.

Nuteistas recidyvistas, grasinęs nužudyti prokurorę.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Nuteistas recidyvistas, grasinęs nužudyti prokurorę.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Nov 4, 2016, 3:14 PM, atnaujinta May 9, 2017, 2:51 PM

Jis Panevėžio apygardos prokurorei atsiųstame laiške grasino išžaginti, nužudyti, taip pat ir šeimos narius, padegti namus, jei neperves į nurodytą sąskaitą 2000 erų.

Tris kartus teistas už vagystes bei plėšimus, po to su bendrininku -- už tyčinį nužudymą ir už tai atlikdamas bausmę Alytaus pataisos namuose recidyvistu pripažintas K.Margevičius ir čia sulaukė jau antro teismo nuosprendžio.

Ir už tokius pačius nusikaltimus – išsisųstus laiškus dviem Panevėžio apygardos prokurorėms su grasinimais nužudyti ir turto prievartavimu.

Pirmą laišką K.Margevičius parašė kartu dar su dviem nuteistaisiais 2014 metų rugsėjį ir už tai jau buvo nuteistas šiemet sausio mėnesį.

Antrą tokį pat grasinantį laišką kitai prokurorei jis sukūrė kito nuteistojo, su kuriuo už nuobaudas pernai gruodžio mėnesį buvo uždaryti į pataisos namų izoliatorių, vardu ir nurodė jo sąskaitą pervesti pinigams.

Čia liūdnai leisdamas laiką K.Margevičius sugalvojo jau išbandytą pramogą – pagrasinti laiške prokurorei, kad vėl galėtų pasivažinėti už pataisos namų ribų į apklausas ir teismo posėdžius.

Tačiau pačiai prokurorei šis laiškas sukėlė didelį nerimą, nes nuteistasis grasino, jog laisvėje esantys jo draugai ją išprievartaus, nutrenks, taip pat ir šeimos narius, padegs namus, jei neperves į nurodytą sąskaitą 2000 eurų.

Teisme K.Margevičius teisinosi, jog nesiėme jokių tokių veiksmų, gailėjosi ir atsiprašė prokurorės, o rašė tik tikėdamasis pakeisti Alytaus pataisos namų į kitą laisvės atėmimo vietą.

Pripažintam kaltu už grasinimą nužudyti ir turto prievartavimą K.Margevičiui skirta subendrinta dvejų metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė sumažinta trečdaliu.

Kaltinamasis visiškai prisipažino ir davė parodymus, todėl buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Bet jam nereikėjo duoti pažado daugiau neberašyti grasinančių laiškų prokurorėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.