Pakaunėje nusikaltėliai apšvarino ir nusiaubė H. Daktaro bičiulio firmą

Iki gyvos galvos kalėti nuteistam Kauno mafijos šului Henrikui Daktarui ir jo bičiuliams atėjo sunkios dienos – panašu, kad nusikaltėlių pasaulio atstovai juos visiškai nustojo gerbti. Šiomis dienomis ilgapirščiai apšvarino Giraitės gyvenvietėje (Kauno r.) įsikūrusią Henytės draugo ir jo sūnaus Enriko Daktaro buvusio verslo partnerio Jono Jegersko bendrovę „Statybos investicija“.

Kauno rajone apvogta bendrovė „Statybos investicija“, kurios vadovas J.Jegerskas yra H.Daktaro (nuotr.) draugas ir buvęs Henytės sūnaus E.Daktaro verslo partneris.<br>T.Bauro nuotr.
Kauno rajone apvogta bendrovė „Statybos investicija“, kurios vadovas J.Jegerskas yra H.Daktaro (nuotr.) draugas ir buvęs Henytės sūnaus E.Daktaro verslo partneris.<br>T.Bauro nuotr.
Kauno rajone apvogta bendrovė „Statybos investicija“, kurios vadovas J.Jegerskas yra H.Daktaro draugas ir buvęs Henytės sūnaus E.Daktaro (nuotr.) verslo partneris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno rajone apvogta bendrovė „Statybos investicija“, kurios vadovas J.Jegerskas yra H.Daktaro draugas ir buvęs Henytės sūnaus E.Daktaro (nuotr.) verslo partneris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 5, 2016, 3:21 PM, atnaujinta May 9, 2017, 1:21 PM

Išlaužę firmos buveinės terasos duris vagišiai pagrobė seifą, kuriame buvo 2260 eurų, tris nešiojamuosius kompiuterius.

Atrodo, kad ilgapirščiai surengė ir keršto akciją – sulaužė duris, staktas, baldus.

Policija įtariamųjų kol kas nėra nustačiusi, vyksta jų paieškos.

„Statybos investicijos“ atstovai nepanoro naujienų portalui lrytas.lt plačiau papasakoti apie vagystę. Nusikaltimas buvo įvykdytas nuo ketvirtadienio 18 valandos iki ankstaus penktadienio ryto.

Telefonu atsiliepusi moteris tik patvirtino, kad “Statybos investicija“ vis dar priklauso J.Jegerskui.

Pastarasis, anksčiau bendraudamas su „Lietuvos rytu“, neslėpė savo draugiškumo iki alkūnių rankas į kruvinus nusikaltimus įmerkusiam H.Daktarui ir jo sūnui: „Mažiau pirštų yra ant rankų nei tokių draugų kaip Henrikas. Jis ištikimas, draugiškas, paslaugus, niekada nebuvo apgavęs.

Patinka man ir Henriko sūnus. Tai gabus jaunuolis, pilnas energijos. Dar prieš tai, kai jis sėdo į kalėjimą, su Enriku sutarėme, kad kursime statybos bendrovę.

Enrikas yra gailestingas, turi žmoniškumo, skirtingai nei jo tėvas, kuris buvo tikras žvėris.“ 

J.Jegerskui priklausančioje „Statybos investicijoje“ dirbo ir H.Daktaro žmonos brolis Jonas Ablonskis.

J.Jegerskas su E.Daktaru buvo įkūręs ir bendrą įmonę „Jada“ – „Jada“ ir „Statybos investicija“ statė gyvenamuosius namus Daktarų tėvonijoje pramintame pakaunės Užliedžių miestelyje.

Daktarų šeimos statybų verslo planai buvo kuriami pakaunės Užliedžių miestelyje, kuriame gyveno mafijos šulas H.Daktaras. Įtariama, jog jis iš šešėlinių pinigų finansavo savo sūnaus statybas, kurios prasidėjo 2007–2008 metais.

Iš pradžių statybomis pasišovė rūpintis pats H.Daktaras, su savo bičiuliu J.Jegersku dar 2002 metais įsigijęs žemės sklypą Užliedžiuose. Jame buvo planuojama statyti gyvenamuosius namus.

Tačiau kai H.Daktarą vis stipriau ėmė atakuoti teisėsauga, jo verslą perėmė sūnus.

E.Daktaras tapo J.Jegersko partneriu – jų valdoma bendrovė „Jada“ ėmė statyti dviejų ir trijų aukštų daugiabučius.

Kelias dešimtis namų pastatę statybininkai 2013 metais bankrutavo. Kitų metų rudenį E.Daktaras vėl ėmėsi statybų verslo – šįsyk per savo statytinius įsteigęs naujas firmas.

Manoma, jog kai kurių su E.Daktaru susijusių firmų bankrotas galėjo būti suplanuotas iš anksto. Pareigūnai ėmė aiškintis, ar nėra pagrindo šio veikėjo patraukti atsakomybėn dėl finansinių aferų ir neteisėto praturtėjimo.

Anksčiau E.Daktaras buvo teistas už narkotikų ir netikrų dolerių kontrabandą.

Daktarų šeimos ryšiai su kai kuriais valstybinių institucijų atstovais kėlė įtarimų. Pavyzdžiui, su Daktarų gimine susijusios bendrovės „Statybos investicija“ vadovu buvo įdarbintas Kauno apygardos teismo teisėjos Jolantos Medvedevienės vyras Andrejus Medvedevas, iki tol ėjęs Mokesčių inspekcijos Operatyvinės kontrolės skyriaus specialisto pareigas.

Bendrovės „Statybos investicija“ atstovė šeštadienį tikino, jog ši firma su Daktarais neturi nieko bendra – net perkėlė buveinę iš Užliedžių į Giraitę tam, kad įmonės niekas nebesietų su Daktarų gimine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.