Ginti pedofilija kaltinamų Kedžių stojo giminaitė ir „drąsiečiai“

Kauno apylinkės teisme antradienį liejosi liaupsės Laimutei ir Vytautui Kedžiams bei jų kaimynei Olgai Girdauskienei.

O.Girdauskienė ir L.Kedienė neprisipažįsta kaltomis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė ir L.Kedienė neprisipažįsta kaltomis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Didžiausia spaudimą, liudytojų teigimu, jiems daro S.Žukauskienė (kairėjė), kuri yra antradienį apklaustos B.Steponkevičienės dukra.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Didžiausia spaudimą, liudytojų teigimu, jiems daro S.Žukauskienė (kairėjė), kuri yra antradienį apklaustos B.Steponkevičienės dukra.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 4:16 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 10:49 AM

Byloje, kurioje trijulė iš Garliavos yra kaltinama Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu, liudijo aršiausi patvorio veikėjai, kurių daugelis su „Drąsos keliu“ šiemet nesėkmingai bandė patekti į Seimą.

Uždarame teismo posėdyje teismas išklausė keturių liudytojų pasakojimus, kokie Kedžiai buvo nuostabūs seneliai, kaip mylėjo L.Stankūnaitės dukrą ir kokia gera globėja buvo į JAV nuo teisėsaugos pabėgusi Neringa Venckienė.

Apie tai pasakojo L.Kedienės sesuo Birutė Steponkevičienė, su kita L.Kedienės seserimi Audrone Skučiene jos suburtos gaujos byloje teisiamas Andrejus Lobovas bei politikais taip ir netapę Edmundas Limantas ir Darius Kaminickas.

E.Limantas kandidatavo Marijampolės rinkimų apygardoje, o D.Kaminickas, kuris yra teisiamasis ir A.Skučienės gaujos byloje – Raudondvario rinkimų apygardoje.

Kitame teismo posėdyje, kuris numatytas po mėnesio, taip pat liudys „violetinė“ gvardija – Kedžių ir Venckų patvoryje nuolat budėjusi Violeta Milevičienė, 2012 metų rinkimuose į Seimą „Drąsos kelio“ iždininke buvusi Marijona Gutauskienė ir šios partijos Alytaus skyriaus pirmininkas, nesėkmingai kandidatavęs Alytaus rinkimų apygardoje Raimundas Čiegis.

Į teismą taip pat bus kviečiamas N.Venckienės itin nemėgstamas Kauno policijos pareigūnas Remigijus Juodkazis.

Netrukus po to, kai 2012 metų gegužės 17-ąją L.Stankūnaitės dukra buvo išvaduota iš N.Venckienės namų, buvusi teisėja pareiškė, kad R.Juodkazis užmetė mergaitei ant galvos psichotropinę „kaldrytę“ ir taip padėjo L.Stankūnaitei pasiimti dukrą.

Kaip jau rašėme, šioje byloje jau yra apklausta daugybė liudytojų, kurie matė kaip Kedžiai ir O.Girdauskienė prie mergaitės kalbėdavo apie tariamai ją prievartavusius pedofilus, jų „sysalus“, iš jų išbėgančius „kremus“.

Teisiamieji teigia, kad visi liudytojai meluoja ir pageidauja, kad į teismą būtų iškviesti visi patvoryje buvę žmonės.

Savo parodymus teisme jau davę liudytojai portalui lrytas.lt sakė, kad kalbėdami teisme jie jaučia didelį spaudimą, jų parodymus bandoma sumenkinti, o juos pačius paversti psichiniais ligoniais ir alkoholikais, kurie negalėjo matyti, kas dėjosi Kedžių ir Venckų namuose, kai juose gyveno L.Stankūnaitės duktė.

Liudytojų teigimu, L.Kedienė visų posėdžių metu dejuoja, o V.Kedys ir O.Girdauskienė neigia net elementariausius dalykus. V.Kedys pareiškė niekada nematęs savaitę jo kieme praleidusio Mariaus Kuprevičiaus, o O.Girdauskienė įrodinėja, kad nebuvo Kedžių kieme, todėl negalėjo L.Stankūnaitės dukrai pasakoti nei apie pedofilus, nei apie „sysalus“.

Didžiausia spaudimą, kaip teigia liudytojai, jiems daro V. Kedį ginanti Sonata Žukauskienė, kuri yra L.Kedienės sesers, antradienį teisme liudijusios B.Steponkevičienės dukra.

Bėglės N.Venckienės ir du žmones nužudžiusio Drąsiaus Kedžio pusseserė gyvena iškart už Kedžių sklypo, todėl dažnai lankydavosi tetos ir pusseserės namuose, dalyvaudavo giminės „baliuose“, aptarinėdavo bylą, kurioje įtarimai dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo tuomet buvo pareikšti Andriui Ūsui, su N.Venckiene, pasirašinėjo šeimos sukurtose peticijose, buvo pasislėpusio D.Kedžio advokate.

Apie tai, kad S.Žukauskienė lankydavosi pas N.Venckienę, matė, kaip O.Girdauskienė persekiojo L.Stankūnaitės dukrą tyrėjams pasakojo ne vienas liudytojas, dėl to ji buvo iškviesta pas tyrėjus ir buvo apklausta, kaip liudytoja tiek tos pačios O.Girdauskienės, tiek savo pusseserės N.Venckienės bylose.

Ši advokatė taip pat buvo giminės „aiškiaregė“. Būtent po jos esą susapnuoto baisaus sapno giminaičiai nuskubėjo į pirmą pasitaikiusį morgą ir stebuklingai jame aptiko mirusio D.Kedžio palaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.