Kauno darželyje rasti tos pačios grupės psichotropiniai vaistai, kuriais apsinuodijo ir vaikas

Spalio pabaigoje įsiplieskus skandalui dėl stipriais psichotropiniais vaistais apsinuodijusio Kauno vaikų darželio „Bitutė“ dvejų metų auklėtinio, aiškėja naujos teisėsaugos tyrimo detalės.

Kauno darželio „Bitutė“ auklėtinio apsinuodijimo istorijoje aiškėja naujų detalių.<br>V.Trainio nuotr.
Kauno darželio „Bitutė“ auklėtinio apsinuodijimo istorijoje aiškėja naujų detalių.<br>V.Trainio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 11:26 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 11:42 AM

Per kratą, atliktą spalio 28 dieną, darželyje buvo aptikti, įtariama, prie benzodiazepinų grupės priklausantys medikamentai – stiprūs raminamieji, slopinantys nervų sistemą. Šaltinių teigimu, vaistai buvo aptikti vienos darbuotojos rankinėje.

Benzodiazepinų grupės vaistų buvo aptikta ir berniuko organizme.

Mažamečio motina Leonora B. įtaria, jog šiais medikamentais jos aktyvaus būdo sūnus galėjo būti darželyje raminamas prieš pietų miegą. Berniuko būklei pablogėjus, jis buvo skubiai nuvežtas į Kauno klinikas. Vaiką pavyko atgaivinti, bet medikai minėjo, kad jis galėjo daugiau niekada nepabusti.

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, vaistai gali priklausyti vienai „Bitutės“ auklėtojų.

Taip pat atliekamas kai kurių darželio darbuotojų ir berniuko šeimos narių šlapimo tyrimas, atskleisiantis, kuris iš jų vartojo prie benzodiazepinų grupės priklausančius medikamentus. Vaistus vartojęs asmuo bus nustatytas ir pagal jam išduotus receptus.

Tyrimo rezultatai teisėsaugą gali pasiekti tik gruodžio pabaigoje.

Kauno prokurorė Renata Oželienė plačiau komentuoti baudžiamosios bylos tyrimą atsisakė. Tylos siena atsitvėrė ir „Bitutės“ direktorės pavaduotoja Audronė Karklelienė, kiti administracijos darbuotojai.

Kaunietę Leonorą B. įskaudino darželio atstovų komentarai, esą pati motina galėjo duoti vaikui vaistų.

Objektyvūs faktai liudija, kad berniukas medikamentus greičiausiai vartojo darželyje.

Spalio 26 dieną 9 valandą Leonora B. atvedė berniuką į darželį, o išsivežti jo atvyko 15 valandą.

„Bitutės“ direktorė Ritutė Širmulienė portalui lrytas.lt pripažino, jog prieš vidurdienį berniukas dar buvo guvus, jo būklė nekėlė jokio nerimo.

Motinos tvirtinimu, darželyje 15 valandą jį pamatė mieguistą vaiką. Berniukas tapo visiškai vangus, nereagavo į motinos žodžius, nerodė jokių emocijų.

Vaikas pats net nepajėgė mašinoje atsisėsti į kėdutę. Jis atrodė tarytum smarkiai apsvaigęs, vos pastovėjo ant kojų.

Pasodintas į automobilio kėdutę vaikas iškart užmigo. Moteris su juo nuvyko į Rokų apylinkes, kur gyvena jos motina. Šeimai susėdus valgyti, berniukas nepajėgė pakelti šaukšto. Moteris išsigandusi nuvežė sūnų į Kauno klinikas.

Medikai įtarė, kad jis apsinuodijo cheminėmis medžiagomis, ir pasiūlė atlikti narkotikų testą.

Tyrimo rezultatai mažylio tėvus pribloškė – jo organizme aptikta stiprių psichotropinių vaistų, kuriuos paprastai vartoja suaugusieji, jie parduodami tik pateikus receptą.

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, įtarimai byloje dar niekam nėra pareikšti, nė viena darželio darbuotoja nėra nušalinta nuo pareigų.

Leonora B. vaiko į „Bitutę“ neveda, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Iškilus į viešumą Leonoros B. sūnaus apsinuodijimo istorijai, atsiliepė dar viena moteris – jos guvaus būdo dukra taip pat po vieno apsilankymo „Bitutėje“ tapo mieguista ir vangi, beveik nereagavo į aplinką.

Motina įtarė, kad mergaitei buvo duodama vaistų, tačiau įrodyti šio fakto nepavyko. Vaikas buvo perkeltas į kitą darželio grupę – po to bėdų dėl jo būklės neiškilo. Mergaitė artimiausiu metu gali nebelankyti šio darželio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.