Paauglės prievartautojus nudžiugino ne tik Kauno teisėja, bet ir prokuratūra

16-metę vaikų globos namų auklėtinę išžaginę kauniečiai 41 metų Viktoras Bubeninas ir jo 19-metis sūnėnas Raidas Jankus gali lengviau atsikvėpti – Kauno teisėja Tatjana Butkienė spalį skyrė jiems lygtinę nelaisvės bausmę, o šio palankaus prievartautojams nuosprendžio Kauno apygardos prokuratūra neapskundė. Terminas pateikti skundą jau baigėsi.

Paauglę paeiliui žaginę kauniečiai V.Bubeninas (nuotr.) ir jo sūnėnas R.Jankus sulaukė teismo ir prokuratūros malonės – jie liko laisvėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paauglę paeiliui žaginę kauniečiai V.Bubeninas (nuotr.) ir jo sūnėnas R.Jankus sulaukė teismo ir prokuratūros malonės – jie liko laisvėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paauglę paeiliui žaginę kauniečiai V.Bubeninas (kairėje) ir jo sūnėnas R.Jankus sulaukė teismo ir prokuratūros malonės – jie liko laisvėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paauglę paeiliui žaginę kauniečiai V.Bubeninas (kairėje) ir jo sūnėnas R.Jankus sulaukė teismo ir prokuratūros malonės – jie liko laisvėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 3:07 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 10:56 AM

Kauno apygardos prokurorė Renata Staniulienė nusprendė neskųsti verdikto. Naujienų portalas lrytas.lt prašė nurodyti tokio sprendimo motyvus, bet atsakymo nesulaukė.

Sakydama baigiamąją kalbą, R.Staniulienė siūlė žagintojams skirti realią laisvės atėmimo bausmę – įkalinti juos ketverius metus.

Tačiau teismas apsiribojo lygtiniu 4 metų laisvės atėmimu – kalėjime jie neatsidurs, jei per dvejus metus nepadarys naujų nusikaltimų.

Be to, prievartautojai privalės atlyginti merginai bendrą 5 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą. Teisme jie pripažino naudoję prieš ją prievartą.

nepilnametės išžaginimą numatytas kalėjimas nuo 3 iki 10 metų.

Paauglę išprievartavę giminaičiai anksčiau buvo teisti – 2015 metų lapkritį jie buvo pripažinti kaltais vagystės byloje, tačiau atsipirko baudomis.

Kriminalistai surinko įrodymų, kad dėdė ir sūnėnas pasikeisdami prievartavo merginą. Kol vienas tenkino aistrą, kitas laikė ant betoninių grindų paguldytą auką už rankų, kad ji nepajėgtų pasipriešinti.

Žagintojai pasinaudojo paauglės būkle – ji buvo neblaivi. Įtariama, jog jie tyčia ją nugirdė.

Kauno Šančių rajone gyvenantys giminaičiai 2015 metų gegužės pabaigoje kitame miesto rajone, Kalniečiuose, remontavo svetimą butą. Jie atlikdavo privačius statybos darbus.

V.Bubeninas ir R.Jankus pasikvietė į svečius dvi iš matymo pažįstamas bendraamžes merginas, gyvenančias vaikų globos namuose.

Išgertuvių metu viena nepilnametė išėjo, o kita liko. Ji buvo smarkiai apsvaigusi nuo alkoholio. Netrukus apie išprievartavimą buvo pranešta policijai ir Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybai. Pareigūnai pareiškė įtarimus dėdei ir sūnėnui sunkaus nusikaltimo. Tačiau net ir surinkus svarius įrodymus, nuosprendžio jie laukė laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.