Pacientus melžęs chirurgas atsipirko bauda

Gydymo įstaigoje iš pacientų uždarbiavęs chirurgas 55 metų Algirdas Šukys turės sumokėti 170 MGL (per 6400 eurų) baudą. Taip nusprendė bylą dėl kyšininkavimo išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas.

Kyšininkas turės sumokėti per 6400 eurų baudą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kyšininkas turės sumokėti per 6400 eurų baudą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 4:25 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 10:49 AM

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos Vaikų chirurgijos, ortopedijos-traumatologijos centro chirurgui echoskopuotoją įklampino iš pacientų imti pinigai.

A.Šukys į kliniką atėjusiems ligoniams suleisdavo vaistus, o atlygį pasilikdavo sau, nors privalėjo įnešti į darbovietės kasą.

Už kyšininkavimą jam grėsė įkalinimas iki 7 metų, bet teisėjas nusprendė, kad bausmės tikslai bus pasiekti ir skyrus baudą.

STT agentai surinko įrodymų, kad A.Šukiui keliasdešimt eurų kyšiu už paslaugą atsilygino mažiausiai šeši pacientai. Pastarieji nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti ir atsipirko 188-356 eurų bauda, nes pripažino kaltę, be to, už juos buvo laiduota.

Šiauliuose ir Panevėžyje dirbantis chirurgas A.Šukys įkliuvo pernai žiemą per visoje Lietuvoje surengtą itin didelio masto teisėsaugininkų operaciją. Per ją buvo sučiuptas būrys Kauno bendrovės „Valentis Pharma“ darbuotojų ir pacientams brangius medikamentus brukę medikai.

Kelis mėnesius farmacininkus ir medikus sekę STT agentai klestinčiai Kauno bendrovei smogė triuškinamą smūgį – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje sulaikė 11 vadybininkų, atliko kratas ir įmonės būstinėje, ir sulaikytųjų namuose, darbo vietoje, automobiliuose.

Teisėsaugininkų akiratyje atsidūrė farmacijos bendrovės „Valentis Pharma“ darbuotojai, platinę sąnarių ligomis sergantiems ligoniams skirtus sinovinio skysčio sąnariams papildus „Versan Fluid“ ir „Versan Fluid Uno“. Medikai buvo skatinami rekomenduoti šį vaistą ne tik tradicija tapusiomis kelionėmis. Injekcija į sąnarį pacientui kainuodavo apie porą šimtų eurų, o gydytojui likdavo maždaug pusė iš paciento paimtų pinigų.

Gydytojams papirkti vien per 2014 m. įmonė galėjo skirti daugiau kaip 145 tūkstančius eurų.

Per ikiteisminį tyrimą, kuriame užfiksuota per 100 Lietuvos gydytojų nusikalstamų korupcinių veiksmų, pareigūnai apklausė keli šimtus asmenų.

Įtarimai dėl kyšininkavimo ar papirkimo pareikšti 49 asmenims. Iš jų 35 – medikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.