Pasieniečiai sulaikė nuo pareigūnų besislapstančius lietuvį ir moldavą

Pasieniečiams įkliuvo du asmenys, vengę teisingumo. Vilniaus oro uoste sulaikytas iš Anglijos išsiųstas ir policijos ieškotas marijampolietis, Medininkų punkte – muitinės kriminalistų ieškotas moldavas, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečiai sulaikė nuo pareigūnų besislapstančius lietuvį ir moldavą.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Pasieniečiai sulaikė nuo pareigūnų besislapstančius lietuvį ir moldavą.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 9:11 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:08 PM

Pirmadienį popiet Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai gavo informacijos, jog reisu iš Londono per Varšuvą atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo.

Nusileidusio orlaivio įgula, kaip įprasta tokiais atvejais, VSAT pareigūnams perdavė voką. Jame buvo iš Anglijos už ten padarytus teisės pažeidimus išsiųsto 39 metų Marijampolės gyventojo dokumentai.

Informaciją apie šį keleivį turimose duomenų bazėse tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad nemalonumų su teisėsauga vyras turi ir Lietuvoje. Nustatyta, kad nusikaltimo padarymu įtariamo lietuvio paiešką buvo paskelbęs Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Apie vyro sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną ieškomąjį perdavė atvykusiam Suvalkijos policijos konvojui.

Prie sienos su Baltarusija esančiame Medininkų kontrolės punkte VSAT pareigūnai sulaikė maršrutiniu autobusu į Lietuvą vykusį moldavą.

Keleivių dokumentus tikrinę pasieniečiai nustatė, kad 38 metų užsienietis yra įtariamas dokumentų klastojimu. Dėl šios priežasties vyro nuo balandžio mėnesio ieškojo Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai.

Apie ieškomojo sulaikymą VSAT pareigūnai informavo kolegas ir Moldovos pilietį tą pačią dieną perdavė atvykusiems muitininkams.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 503 asmenis, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai. Daugiausiai tokių ieškomųjų – 324 – įkliuvo Vilniaus, Kauno bei Palangos oro uostuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.