Vienkiemio svečiai virto budeliais

Policijai pavyko pričiupti gaują, kuri spalio 15-osios naktį įsibrovusi į Beinoraičių (Pakruojo r.) kaime esantį vienkiemį apiplėšė ir mirtinai sumušė šeimininką.

Policija tiria nusikaltimo aplinkybes.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Policija tiria nusikaltimo aplinkybes.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Nov 8, 2016, 7:16 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:29 PM

Negyvą 64 metų pensininką aptiko į svečius užėjęs pažįstamas vyriškis. Jis šeimininką rado parkritusį vienomis trumpikėmis ant grindų. Pensininko kūnas buvo nusėtas mėlynių, o greta buvo išmėtyta daiktų.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vyrui teko iškęsti tikrą egzekuciją, – įvairių sužalojimų nustatyta galvoje, krūtinėje, šonuose.

Apie nelaimę sužinojusi velionio anūkė pastebėjo, kad iš namų dingo televizorius, skalbiamoji mašina, benzininis pjūklas, dujų balionas, maisto produktų.

Įminti nužudymo mįslę padėjo pensininko anūkė. Mat paaiškėjo, kad į vienkiemį įsibrovė banditų gauja, kuriai vyriškis prieš porą mėnesių buvo svetingai pravėręs namų duris.

Rugpjūtį kartu su sodybos šeimininko anūke atvažiavę banditai čia puotavo, o per išgertuves nužiūrėjo, kad pensininkas gyvena gana pasiturimai. Tad vėliau buvo subrandintas planas čia sugrįžti.

Į vienkiemį naktį įsiveržusi gauja pažadino šeimininką ir ėmė jį mušti. Banditai žinojo, kad vyriškiui turi būti pervesta pensija, todėl smūgiais bandė išpešti mokėjimo kortelės kodą.

Įsibrovėliams ištuštinti sąskaitos nepavyko, nes pensininkas neseniai buvo pakeitęs mokėjimo kortelę, todėl kankinamas painiojosi ir neprisiminė naujų kodų.

Banditų gauja pagrobė vertingesnius daiktus, netgi lašinius ir bulves.

Susikrovę grobį į automobilį nekviesti svečiai išsinešdino, o žiauriai sumuštą šeimininką paliko merdėti.

Banditai nesitikėjo, kad jų auka mirs. Kai pasklido ši žinia, jie išsigando, pamėgino atsikratyti įkalčių – daiktus pardavinėjo, slėpė miške.

Kriminalistai jau buvo nustatę įtariamuosius, todėl beliko banditams uždėti antrankius.

Teismas tris įtariamuosius – 26 metų šiaulietį, 23 ir 19 metų Lygumų (Pakruojo r.) miestelio gyventojus leido laikyti suimtus.

Ketvirtai gaujos narei – 25 metų lygumiškei – skirta su laisvės atėmimu nesusijusi kardomoji priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.