Nužudė moterį trenkęs puodo dangčiu per galvą – kalės 14 metų

14 metų už grotų – tokios bausmės sulaukė savo moterį ne kartą sumušęs ir galop metalinio puodo dangčiu per galvą pribaigęs skuodiškis.

A.Taurinskas pripažino kaltę ir gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Taurinskas pripažino kaltę ir gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Blaivas A.Taurinskas elgėsi normaliai, o išgėręs mušdavo savo sugyventinę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Blaivas A.Taurinskas elgėsi normaliai, o išgėręs mušdavo savo sugyventinę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

Nov 9, 2016, 12:05 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 9:42 AM

43 metų Albertas Taurinskas viską pripažino ir gailėjosi dėl to, kas nutiko.

Jo sugyventinė nuolat vaikščiodavo pamėlusiu ir sutinusiu veidu, visas kaimas žinojo, kas darosi, bet stebėjo ir tylėjo. Nesiskundė ir skriaudžiamoji.

Suvokęs, kad moteriai – visiškai blogai, vyras bandė ją gelbėti: darė dirbtinį kvėpavimą, puolė pas kaimynus skolintis amoniako. Bet buvo per vėlu.

Tragedija nutiko šiemet kovo 5-ąją Skuodo rajone, Šliktinės kaime.

A.Taurinskas nuo ryto su draugu Gintaru pas kaimyną pjovė malkas. Po talkos šeimininkas vyrams davė penkis eurus už pagalbą, šie nuėjo į parduotuvę, nusipirko butelį ir išgėrė.

Popiet A.Taurinskas patraukė namo.

Grįžęs esą supyko, kad jo sugyventinė Joana Bučienė įkaušusi, o pečius – nepakurtas, namai šalti. Įširdęs vyras pastūmė moterį, ši nuvirto ir griūdama susitrenkė galvą.

Tuomet jis pasodino ją ant suolo, o atidengęs puodą supyko, kad pietūs neparuošti. Tuomet moteriai tvojo puodo dangčiu per galvą.

Ir nuėjo miegoti. Šalia atsigulė ir sugyventinė.

Po kiek laiko išgirdo ją gargaliuojant. Bandė gaivinti, bet pamatė, kad moteriai vis blogiau.

Tuomet pasikvietė brolį, bėgo pas kaimynus, paprašė kviesti greitąją. Bet medikai jau niekuo nebegalėjo padėti – J.Bučienė mirė dėl kraujo išsiliejimo į galvos smegenis.

Sužinoję apie nelaimę į poros namus subėgo kaimynai. A.Taurinskas neaiškino, kas nutiko, tik verkė ir gailėjo savęs, prašė atnešt raminamųjų vaistų.

Tragedija artinosi keletą metų.

Klaipėdos apygardos teisme liudiję kaimynai pasakojo, kad J.Bučienę dažnai matydavo sutinusiu veidu ir pamėlusiais paakiais. Ji niekada nesiguodė, kad ją muša sugyventinis, bet visiems ir taip buvo aišku. Nespėja sugyti senos mėlynės – atsiranda naujos.

Ne vienas matė ir žiaurias egzekucijas – kaip jis talžo moterį rankomis ir kojomis, kaip vejasi šią ir sučiupęs parsitempia namo. Kelios kaimynės pasakojo, kad moteris atlėkdavo pas jas, sakydavo, kad bijo Alberto, ir prašydavo leisti pernakvoti. Žmonės neslėpė, kad ir moteris kartais taip pat išgerdavo. Po tragedijos jos kraujyje aptikta viena promilė alkoholio.

Vienas kaimynas pasakojo matęs, kaip vyras moterį talžo kastuvu.

Tačiau griežčiau su kankintoju niekas nepakalbėjo. Tik paskambindavo dukterims ir pranešdavo, kad skriaudžiama jų motina.

Tos iškart atvažiuodavo ir situacija trumpam lyg pagerėdavo.

Kartais kaimynai pabardavo mušeiką, bet tas pasiklausydavo ir vėl savo darydavo.

Aštuonerius metus su dvidešimt metų vyresne moterimi gyvenęs A.Taurinskas du kartus buvo teistas už smurtą artimoje aplinkoje. Iš pradžių viskas buvo gerai, pora sutarė, o po kurio laiko abu pradėjo piktnaudžiauti alkoholiu.

Pernai sausį savo namuose A.Taurinskas kilus eiliniam konfliktui užlaužė sugyventinei ranką – tąkart lūžo kairysis žastikaulis ir raktikaulis. Sužalotoji kelias dienas praleido ligoninėje, bet apie tai neprasitarė.

Kaimo žmonės matė, kad J.Bučienė vaikšto parišta ranka, bet ir tąkart ji niekam nepasakojo, kas nutiko. Sakė, kad sirguliavo, buvo namuose.

Su A.Taurinsku moteris apsigyveno po savo vyro mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.