Pasmaugė moterį, su kuria gyveno ketvirtį amžiaus: kalės 14 metų

59 metų klaipėdietis Algirdas Žlibinas tikina nenorėjęs savo sugyventinės mirties ir jos nežudęs, o kas taip padarė, nežino, nors namuose svetimų žmonių nebuvo.

A.Žlibinas savo kaltės nepripažino.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Žlibinas savo kaltės nepripažino.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Žlibinas buvo suimtas teismo salėje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Žlibinas buvo suimtas teismo salėje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Žlibinas buvo suimtas teismo salėje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Žlibinas buvo suimtas teismo salėje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

Nov 9, 2016, 5:25 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 10:32 AM

Klaipėdos apygardos teismas jo gynybine versija nepatikėjo ir nuteisė 14 metų nelaisvės. Vyras buvo suimtas teismo salėje. Jis to turbūt nesitikėjo: jokių daiktų neatsinešė, net neturėjo kam perduoti savo buto raktų.

A.Žlibinas su aštuoneriais metais vyresne Jane Šiušiene kartu išgyveno 24 metus.

Tragedija Klaipėdoje, daugiabutyje Taikos prospekte, nutiko šiemet kovo 23-iąją prieš vidurnaktį.

Paskambinęs į kaimynės buto duris ir prikėlęs ją iš miegų A.Žlibinas pasakė, kad Janei negerai – bėga kraujas iš nosies, ausų ir burnos. Esą moteris ėjo į tualetą, o paskui virto ir „pasiliejo kraujas“.

Kaimynė iškvietė greitąją, medikai tegalėjo konstatuoti mirtį.

Ekspertai ant moters kūno suskaičiavo 27 smūgių rankomis ir kojomis žymes, ji buvo tampyta už plaukų ir smaugta.

„Aš jos nemušiau. Išgerdavome retai, kartais susiginčiję pasistumdydavome. Kelerius metus gyvenome pas mano mamą, kuri buvo neįgali, nesiorientavo erdvėje. Ji norėjo užvaldyti mamos butą, pagal įgaliojimą paimdavo mamos pašalpą – 500 eurų, bet mamos nežiūrėjo, tik prie televizoriaus sėdėdavo. O paskui netikėtai išgaravo visos santaupos – 8200 eurų. Jos buvo paslėptos po komoda, pinigai buvo skirti remontui. Maniau, ji paėmė. Ir nuo to viskas prasidėjo“, – Klaipėdos apygardos teisme aiškino A.Žlibinas.

Tikriausiai dėl to maždaug apie Naujuosius metus pora pradėjo pyktis ir piktnaudžiauti alkoholiu.

Tragedijos dieną A.Žlibinui nustatytas 1,6, o mirusiajai – 2,4 promilės girtumas.

A.Žlibinas pasakojo, esą tądien su motina buvo turguje, ilgai vaikščiojo. Kartais prisėsdavo ant suoliuko ir išgerdavo iš pasiimto mažo buteliuko.

O kai grįžo namo, sugyventinė gulėjo lovoje, rankoje laikydama kruviną skudurą, o ant stalo stovėjo beveik išgertas butelis degtinės „Ukrainskaja“.

Tuomet A.Žlibinas esą nuėjo užkaisti vandens arbatai, o kai grįžo, sugyventinė gulėjo ir atrodė nekaip. Jis išskubėjo pas kaimynę.

„Aš jai nieko nedariau, nesmaugiau jos, nežinau, kas galėjo nutikti. Ji turėjo sveikatos problemų, skundėsi širdimi“, – prieš nuosprendį tikino vyras.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamojo pasakojimas buvo kitoks. Jis pripažino pastūmęs moterį keletą kartų, ši nugriūdavo, tampęs už plaukų, o kai ji grįžo iš tualeto, griebęs už kaklo. Tuomet sugyventinė susmuko prie lovos.

Pasak kaimynės, keletą metų pora gyveno tvarkingai, o piktnaudžiauti alkoholiu pradėjo prieš tragediją. Moters teigimu, mirusioji buvo aikštingesnė ir agresyvesnė. Ji kartais girdėdavo per buto sieną iš jų buto sklindantį triukšmą, bet jokių sumušimo žymių nepastebėjo.

Mirusiosios sūnus teigė, kad mama nebuvo agresyvi, tik patriukšmaudavo. Jų santykiai nebuvo itin artimi – paskutinį kartą matėsi pernai rudenį, o telefonu kalbėjo likus pusantro mėnesio iki tragedijos.

Per paskutinį susitikimą motina kažkodėl pasakiusi, kad pinigų jos laidotuvėms yra. Tačiau po mirties jų nerado, o banko sąskaita prieš keletą mėnesių buvo uždaryta.

Sūnus pateikė tik neturtinės žalos ieškinį – 1220 eurų už laidotuves. Teismas priteisė 720 eurų.

Teismas konstatavo, kad iki šiol neteistas A.Žlibinas tyčia nužudė savo šeimos narį. Jis nepripažino kaltės, nesigailėjo, klaidino teismą, stengėsi apkaltinti mirusiąją, neva ji pavogė pinigus ir norėjo pasisavinti jo motinos butą, kas yra neįmanoma.

„A.Žlibinas yra visiškai nekritiškas savo atžvilgiu, o tai rodo jo pavojingumą visuomenei“, – teigiama sprendime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.