4 metus negyvą dukrą rūsyje slėpusi senutė – psichiatrų rankose, bet dar lieka įtariamąja

Kauno rajone mirusią savo dukterį Patriciją B. sodo namelio rūsyje ketverius metus slėpusi 76 metų Nijolė L. areštinėje išbuvo vos parą. Suabejoję moters psichine būkle, teisėsaugos pareigūnai pasirūpino, kad ji būtų perkelta į psichiatrijos įstaigą, esančią Žiegždriuose.

Pakaunės Laumėnų kaimo soduose gyvenančios Nijolės L. ir jos dukters istorija primena siaubo filmą. Motina net ketverius slėpė mirusios dukters kūną šiame rūsyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pakaunės Laumėnų kaimo soduose gyvenančios Nijolės L. ir jos dukters istorija primena siaubo filmą. Motina net ketverius slėpė mirusios dukters kūną šiame rūsyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pakaunės Laumėnų kaimo soduose gyvenančios Nijolės L. ir jos dukters istorija primena siaubo filmą. Motina net ketverius slėpė mirusios dukters kūną šio namo rūsyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pakaunės Laumėnų kaimo soduose gyvenančios Nijolės L. ir jos dukters istorija primena siaubo filmą. Motina net ketverius slėpė mirusios dukters kūną šio namo rūsyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 12:19 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:43 AM

Anot Kauno prokuroro Mariaus Kazlausko, Nijolė L. vis dar lieka įtariamąja baudžiamojoje byloje dėl palaikų išniekinimo. Už tai gresia iki dviejų metų nelaisvės. Ar pensininkę bus galima teisti, paaiškės po psichiatrinės ekspertizės. Tačiau sprendžiant iš dabartinės būklės, savo veiksmų ji greičiausiai nesuvokė.

Naujienų portalui lrytas.lt šią savaitę apsilankius Nijolės L. valdose pakaunės Laumėnų kaimo soduose, atsivėrė šiurpus vaizdas – pro langą buvo matyti patalpa, kurioje buvo slepiamas kūnas. Anot grindų stovėjo gėlių vazonai, tarsi šarvojimo salėje, ant sienos kabojo šventųjų paveikslėlis. Šalia gėlių dar degė žvakė. Senutė savo negyvą dukrą lankydavo beveik kiekvieną dieną.

Pareigūnus domino, ar ketverius metus Kauno rajone motinos slėpta 53 metų Patricija B. buvo nužudyta. Akivaizdžių smurto žymių ant kūno neaptika, nesimatė nei kirstinių, nei durtinių sužalojimų pėdsakų. Šiuo metu dar vyksta palaikų tyrimas, bet nustatyti smurtą praėjus tokiam ilgam laikotarpiui būtų sudėtinga.

Pareigūnai linkę manyti, kad Patricija B. mirė natūralia mirtimi, tačiau laukiama ekspertizės išvadų.

Moterys buvo itin uždaro būdo, su kaimynais nebendravo, artimųjų ir draugų neturėjo. 2012 metais kaimynams pasigedus Patricijos B., motina aiškindavo, jog ji esą yra išvykusi į Lenkiją.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Dariaus Žukausko, niekas apie dingusią moterį policijos neinformavo. Nebuvo paskelbta jos paieška, ji nebuvo pripažinta mirusia. Kūnas rūsyje rastas tik praėjusį antradienį, kai dingusios moters ėmė ieškoti vienos televizijos žurnalistai.

Nijolė L. antradienį pareiškė, jog jos dukra yra mirusi, bet tuoj turėtų prisikelti. Tokie jos žodžiai sukėlė abejonių dėl jos psichikos būklės.

Senutė pripažįsta, jog laikė negyvą dukterį kelerius metus. Tikslesnė mirties data dar nenustatyta. Susitikimo su pareigūnais metu pensininkė save taip pat laikė mirusia, bet ji esą prisikėlė.

Nijolė L. anksčiau nebuvo teista. Nėra duomenų, kad ji būtų smurtavusi prieš savo šeimos narius.

Kaimynų aiškinimu, Kaune gyvenusi Nijolė L. užsiėmė verslu, gyveno pasiturinčiai, tačiau vėliau patyrė stiprų dvasinį sukrėtimą – verslas sužlugo, būstą ir santaupas pasisavino sukčiai, 2004 metais įkeldinę motiną su dukra į apleistą sodo namelį be patogumų Laumėnuose.

Kaimyno Aido Krasauskaičio nuomone, Nijolei L. galėjo aptemti protas, ji nebesuvokė, kad reikia palaidoti dukrą. Kita soduose sklandanti versija – senutė neturėjo iš ko palaidoti dukters, todėl nutarė slėpti jos mirtį. Vietos gyventojai tikino nejutę specifinio mirusio žmogaus kvapo, sklindančio iš senolės namų.

Kaimynų manymu, Patricija B. nebuvo nužudyta – jos motina, nors ir keisto būdo, nesielgdavo agresyviai. Kartais tarp jos ir dukters kildavę barnių, bet apie smurtą šeimoje niekas negirdėjo.

Kartą senutės kieme A.Krasauskaitis matė nuluptus kačių kailiukus.

Nei motina, nei duktė savo gyvenamosios vietos Kaune ir Kauno rajone nebuvo deklaravusios.

Patricija B. bus palaidota vietos valdžios lėšomis, parenkant jai vietą, jei išaiškės, kad daugiau nėra jos artimųjų, o motina nepajėgia tuo pasirūpinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.