Šeimą sudraskiusio kelių monstro teismas negali nubausti: pradingo liudytojas

Mirtiną avariją sukėlusio draugo kaltę prisiimti mėginęs 24 metų kaunietis Darius Vilūnas turėjo du pasirinkimus: jis išduoda bičiulį ir išvengia bylos už melagingus parodymus arba toliau meluoja ir atsiduria teisiamųjų suole.

A.Stiklioraitis mėgino įtikinti teismą, jog ne jis sukėlė mirtiną avariją, tačiau klasta išaiškėjo teisme.<br>G.Bitvinsko ir N.Povilaičio nuotr.
A.Stiklioraitis mėgino įtikinti teismą, jog ne jis sukėlė mirtiną avariją, tačiau klasta išaiškėjo teisme.<br>G.Bitvinsko ir N.Povilaičio nuotr.
Svetimą kaltę dėl tragiškos avarijos prisiimti mėginęs D.Vilūnas vengia teisme duoti parodymus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Svetimą kaltę dėl tragiškos avarijos prisiimti mėginęs D.Vilūnas vengia teisme duoti parodymus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-11-14 15:42, atnaujinta 2017-04-17 23:40

Patekęs į keblią padėtį, jaunuolis pasuko trečiu keliu – ėmė su teismu žaisti slėpynių.

Kauno apygardos teismas praėjusią savaitę jau antrą kartą nusprendė priverstinai atvesdinti D.Vilūną, kuris privalo liudyti nužudymu kaltinamo savo 29 metų draugo Arūno Stiklioraičio byloje.

Įtariama, jog vieną žmogų per avariją Kaune užmušęs, o kitą sunkiai sužeidęs kelių chuliganas A.Stiklioraitis paprašė D.Vilūno prisiimti kaltę – priešingu atveju daugybę kartų už šiurkščius eismo taisyklių pažeidimus baustam A.Stiklioraičiui grėsė kalėjimas. Tačiau tikrąjį vairuotoją atpažino liudininkai.

Nepavyksta rasti

Išaiškėjus klastai, D.Vilūnas iš kaltinamojo virto liudytoju, tačiau atkakliai vengia duoti parodymus. Pirmą kartą teismas nutarė jį atvesdinti dar rugsėjo pabaigoje.

Praėjusį ketvirtadienį D.Viliūnas turėjo atvykti į teismą ir posėdžio išvakarėse policijai raštu įsipareigojo tai padaryti

Tačiau posėdžio dieną A.Stiklioraitis įteikė teisėjams D.Vilūno laišką, kuriame jis pareiškė išvykstantis į užsienį.

Bėgliui buvo skirta 753 eurų bauda, o policijos pareigūnai pakartotinai įpareigoti jį atvesdinti.

Įtariama, jog D.Vilūnas slapstosi Olandijoje. „Lietuvos ryto“ žiniomis, jis šiuo metu niekur oficialiai nedirba, neturi savo vardu jokio turto, todėl nebijo baudų ir antstolių.

A.Stiklioraičio bylos negalima baigti, neapklausus D.Vilūno. Didžiausia jam gresianti bausmė už vengimą duoti parodymus – areštas iki 30 parų. Jaunuolio pristatymas iš užsienio gali užtrukti ne vieną mėnesį.

„Tai – pasityčiojimas iš įstatymų. Nejaugi valstybė nepajėgia sutramdyti tokių žmonių?“, – piktinosi per avariją žuvusio 22 metų kauniečio Eimanto Motiejaičio tėvas Šarūnas Motiejaitis.

Kelių pabaisa pakeitė sužadėtinių likimą

Būdamas kaltinamuoju mirtinos avarijos byloje, D.Viliūnas teisme galėjo meluoti, nesibaimindamas pasekmių.

Tačiau tapęs liudytoju, jis jau neturi teisės sąmoningai kalbėti netiesos – už tai gresia baudžiamoji atsakomybė iki 2 metų.

Tačiau papasakojęs tiesą, D.Viliūnas neabejotinai įklampintų savo draugą A.Stiklioraitį.

Kelių pabaisa pramintas A.Stiklioraitis teisiamas dėl avarijos, įvykusios 2014 metų sausio 30 dieną. Kauno centre, Karaliaus Mindaugo ir A.Juozapavičiaus prospektų sankryžoje, susidūrus maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu lekiančiam „Mercedes-Benz“ ir „Opel Astra“ žuvo pastarojo automobilio keleivis E.Motiejaitis, o mašiną vairavusi jo 23 metų sužadėtinė Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista.

31 kartą eismo taisykles pažeidusio A.Stiklioraičio paskutinė sukelta kraupi avarija prilyginta tyčinei žmogžudystei. Tai – kol kas tik antras toks atvejis Lietuvoje.

A.Stiklioraičio byloje niekaip nepavyksta apklausti dar vieno jo draugo Gedimino Juškevičiaus, kuris šiuo metu atlieka bausmę Švedijoje už mašinos dalių vagystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.