Perspėja gyventojus: sukčiai apsimeta elektros skaitiklių tikrintojais

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) prašo gyventojų būti apdairiems ir įsitikinti, kad elektros ar dujų skaitiklių atvykę tikrinti asmenys nėra sukčiai. Praėjusią savaitę Panevėžyje užfiksuoti du atvejai, kai pas gyventojus atvykę sukčiai bandė išvilioti pinigus už dujų skaitiklių patikrinimą.

Perspėja gyventojus: sukčiai apsimeta elektros skaitiklių tikrintojais.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Perspėja gyventojus: sukčiai apsimeta elektros skaitiklių tikrintojais.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 10:50 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:29 PM

Kaip rašoma ESO pranešime, lapkričio 8 dieną Panevėžyje, Nevėžio g., į butą atvykęs asmuo gyventojai pateikė netikrą darbuotojo pažymėjimą ir pareiškė, jog reikės susimokėti už dujų skaitiklio plombavimo darbus. Iš pradžių prašęs didesnės sumos, vėliau persigalvojo ir užsigeidė 20 eurų. Klientė nepasidavė apgaviko provokacijai ir pinigų nemokėjo.

Po poros dienų panašus atvejis užfiksuotas Vaitkaus g. – tariamu savivaldybės darbuotoju prisistatęs sukčius paskambino gyventojai ir teigė, jog jos bute reikia „atplombuoti“ dujų skaitiklį. Už šiuos darbus apsimetėlis taip pat reikalavo pinigų.

„Nei ESO, nei leidimą tikrinti skaitiklius turintys partnerių darbuotojai neturi teisės reikalauti pinigų iš klientų. Taip pat už skaitiklio patikrinimą, keitimą, ar bet kokius kitus darbus, susijusius su skaitiklių eksploatavimu, apsilankymo metu niekuomet neprašoma atsiskaityti – šie darbai yra nemokami“, – sakė ESO Apskaitų valdymo departamento direktorius Saulius Vaičekauskas.

ESO elektros ir dujų skaitiklius prižiūri tik įgalioti bendrovės arba partnerių darbuotojai. Panevėžio regione teisę tikrinti skaitiklius taip pat turi bendrovės „Mano būstas LT“ įgalioti darbuotojai.

„Jei kyla įtarimų, kad atvykęs asmuo yra apsimetėlis, gyventojai nedelsdami turėtų kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112“, – teigė S. Vaičekauskas.

Tais atvejais, kai elektros skaitikliai yra įrengti kliento patalpų viduje, ESO bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai tik patikrina skaitiklio veikimą, pakeičia jį arba nurašo jo rodmenis.

Skaitiklius tikrinančius ESO darbuotojus galima lengvai atpažinti, nes jie visada vilki bendrovės logotipu pažymėtą aprangą ir naudoja ESO logotipu pažymėtus automobilius. Jei skaitiklio patikrą atlieka įgalioti partnerių darbuotojai, tuomet jie turi pateikti specialius pažymėjimus, patvirtinančius ESO įgaliojimą atlikti skaitiklių priežiūros darbus.

Gyventojai gali gauti visą informaciją apie jų deklaruotus ar skaitiklių patikrinimo metu užfiksuotus rodmenis – tereikia prisijungti prie savitarnos svetainės www.manogile.lt. Informacija apie ESO paslaugas teikiama ir visą parą veikiančiu klientų aptarnavimo numeriu 1802.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.