Skandalingasis bėglys V.Romanovas klimpsta vis giliau

Iš Lietuvos pasprukęs 69 metų bankininkas Vladimiras Romanovas artimiausiu metu gali sulaukti teisėsaugos Kalėdų „dovanos“ – papildomų įtarimų baudžiamojoje byloje.

Rusijoje V.Romanovas slapstosi jau trejus metus. Manoma, kad jam artimiausiu metu gali būti papildyti įtarimai stambaus masto finansinių machinacijų byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rusijoje V.Romanovas slapstosi jau trejus metus. Manoma, kad jam artimiausiu metu gali būti papildyti įtarimai stambaus masto finansinių machinacijų byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 2:20 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:07 AM

Šiuo metu V.Romanovui yra pareikšti įtarimai dėl didelės vertės turto iššvaistymo, tačiau jam gresia baudžiamoji atsakomybė ir dėl pinigų plovimo. Sprendimai turėtų būti priimti jau gruodžio pradžioje, sulaukus reviziją atliekančių specialistų išvadų.

„Kai tik gausime išvadas, iškart spręsime, ar reikšti V.Romanovui įtarimus dėl pinigų plovimo“, – naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Darius Karčinskas.

Ūkio banke, įtariama, buvo iššvaistyta net 1,28 milijardo litų (370 mln. eurų).

Už turto iššvaistymą ir pinigų plovimą numatytas laisvės atėmimas iki 7 metų.

Gavus finansinio patikrinimo išvadas V.Romanovui greičiausiai bus pareikšti papildomi įtarimai, o paskui bylos medžiagą Lietuvos pareigūnai nusiųs Rusijos generalinei prokuratūrai.

Rusų bus eilinį kartą prašoma išduoti Lietuvai į machinacijas įklimpusį bėglį, taip pat bus pateiktas prašymas pristatyti bylą V.Romanovui, kad jis galėtų su ja susipažinti.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnai negalėtų bylos perduoti į teismą, jei bankininkas su ja nesusipažintų.

Šiuo metu Seimui yra pateikti nauji teisės aktų projektai, kuriuos patvirtinus už akių būtų galima teisti ir Lietuvos, ir užsienio šalių piliečius, mūsų šalyje padariusius nusikaltimus.

Tokiu atveju V.Romanovas ir kiti pasprukę į užsienį asmenys neišvengtų teisingumo rankos.

Jei Rusija ir toliau neišduotų bankininko, Lietuva pasiektų bent moralinę pergalę galėdama teisti didelių sumų iššvaistymu įtariamą bėglį, pastarajam ignoruojant procesą ir jame nedalyvaujant.

Rusų pareigūnai vienintelį kartą teikėsi atsakyti – pranešė, kad padus papustęs bankininkas yra pateikęs prašymą suteikti jam politinį prieglobstį Rusijoje. Tačiau prokuroras D.Karčinskas teigė neturintis duomenų, ar šis prašymas buvo patenkintas.

2013 metų vasario 12 dieną Lietuvos bankas apribojo Ūkio banko veiklą, o balandžio mėnesį teismas areštavo V.Romanovui ir jo seseriai Olgai Gončiaruk priklausantį 55 mln. litų vertės turtą.

Liepos 24 dieną Ūkio banko investicinei grupei buvo iškelta bankroto byla.

V.Romanovui, pedofilijos skandalą pūtusiai Neringai Venckienei ir kitiems bėgliams, kurie slapstosi užsienyje ikiteisminio tyrimo metu, negresia jokios papildomos bausmės.

Baudžiamoji atsakomybė numatyta tik už teismo paskirtos bausmės vengimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.