D.Gineikaitės girtumo skandalo tęsinys – vienas gydytojas prisipažino

Dėl dokumentų klastojimo baudžiamosios atsakomybės buvusios Nacionalinės žemės tarnybos direktorės Daivos Gineikaitės girtumo fakto slėpimo byloje išvengę Kauno medikai jau greitai stos prieš teismą – bus svarstoma, ar juos bausti administracine tvarka. Dėl vieno gydytojo posėdis jau įvyko.

Girta vairavusi Nacionalinės žemės tarnybos direktorė D.Gineikaitė, ne tik pati įklimpo, bet ir įklampino medikus – Kauno klinikinės ligoninės direktorių G.Abeciūną, jo pavaduotoją Kastytį Grigonį ir gydytoją A.Šulnių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Girta vairavusi Nacionalinės žemės tarnybos direktorė D.Gineikaitė, ne tik pati įklimpo, bet ir įklampino medikus – Kauno klinikinės ligoninės direktorių G.Abeciūną, jo pavaduotoją Kastytį Grigonį ir gydytoją A.Šulnių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Girta vairavusi Nacionalinės žemės tarnybos direktorė D.Gineikaitė, ne tik pati įklimpo, bet ir įklampino medikus – Kauno klinikinės ligoninės direktorių G.Abeciūną (nuotr.), jo pavaduotoją Kastytį Grigonį ir gydytoją A.Šulnių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Girta vairavusi Nacionalinės žemės tarnybos direktorė D.Gineikaitė, ne tik pati įklimpo, bet ir įklampino medikus – Kauno klinikinės ligoninės direktorių G.Abeciūną (nuotr.), jo pavaduotoją Kastytį Grigonį ir gydytoją A.Šulnių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2016, 11:40 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:46 AM

Kauno apylinkės teismui policija perdavė šio miesto klinikinės ligoninės direktoriaus Gedimino Abeciūno, jo pavaduotojo Kastyčio Grigonio ir gydytojo Artūro Šulniaus administracines bylas dėl melagingų parodymų teikimo, D.Gineikaitei įkliuvus girtai prie vairo.

A.Šulniaus administracinė byla buvo svarstoma ketvirtadienį, o G.Abeciūno ir K.Grigonio bylų svarstymai vyks kitą savaitę.

Medikams gresia baudos nuo 289 iki 868 eurų.

Straipsnis, dėl kurio jie artimiausiu metu gali būti nubausti, skamba taip: „Melagingų parodymų, specialisto paaiškinimų bei ekspertizės išvadų davimas, vengimas ar atsisakymas duoti parodymus, melagingas vertimas, įkalčių arba įrodymų naikinimas bei jų slėpimas, naudojimasis negaliojančiais, fiktyviais ar kito asmens dokumentais, melagingo pareiškimo arba kitokios apgavystės padarymas administracinio teisės pažeidimo byloje“.

Naujienų portalo lrytas.lt duomenimis, A.Šulnius pripažino padaręs nusižengimą byloje dėl melagingų parodymų teikimo. Dėl nuobaudos skyrimo teismas sprendimą skelbs antradienį.

Toje pačioje D.Gineikaitės girtumo istorijoje G.Abeciūnas ir K.Grigonis patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl piktnaudžiavimo tarnyba, o pagrindinė skandalo herojė – dėl kurstymo piktnaudžiauti. Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, kuris trunka jau 11 mėnesių.

2015 metų gruodžio 19 dieną Kaune girta avariją sukėlusi ir karštligiškai pagalbos ieškojusi D.Gineikaitė po eismo įvykio įpūtusi į policijos alkoholio matuoklį 1,66 promiles (vidutinis girtumo laipsnis), paskambino G.Abeciūnui.

Avarijoje dalyvavęs vairuotojas Adomas Sabaliauskas ir patruliai girdėjo, kaip Nacionalinės žemės tarnybos vadovė šaukia: „Ištrauk mane!“.

Po skambučio ji nuvyko į Kauno klinikinę ligoninę ir davė joje kraują, siekdama nuginčyti policijos matuoklio parodymus.

Aiškėja galimas tolesnių įvykių scenarijus – G.Abeciūnas, pažįstantis D.Gineikaitę dar nuo tų laikų, kai ji dirbo Kauno savivaldybėje juriste ir kuravo sveikatos sritį, esą susisiekė su K.Grigoniu, o pastarasis paskambino tuomečiui KKL Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus laikinajam vedėjui Artūrui Šulniui.

Naujienų portalui lrytas.lt pasiteiravus A.Šulniaus, ar jam telefonu skambino KKL direktoriaus pavaduotojas K.Grigonis ir liepė sukeisti kraujo mėginius, gydytojas išliko paslaptingas: „Pareigūnams pažadėjau, kad nieko nepasakosiu.“ Byloje liudijęs A.Šulnius nepaneigė, kad teisėsaugai išklojo visą tiesą apie asmenį, mėginusį įtraukti jį į nusikaltimą.

Į nešvarų reikalą greičiausiai buvo įvelta ir viena ligoninės slaugių – naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, ji išklojo teisybę A.Šulniaus administracinėje byloje dėl melagingų parodymų teikimo.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai gydymo įstaigoje aptiko du D.Gineikaitės kraujo mėginius: viename buvo alkoholio, o kitame – ne. Manoma, kad kitą dieną ji vėl atvyko į KKL ir antrą kartą davė kraują. Po to mėginiai greičiausiai būtų buvę sukeisti – paliktas „nulinis“ mėginys, o tas, kuriame yra promilių – sunaikintas.

Baudžiamosios bylos dalyviai savo kaltę neigia, tačiau juos prie sienos gali priremti pokalbių telefonu įrašai ir kiti įkalčiai.

D.Gineikaitės apgadinto visureigio vairuotojas A.Sabaliauskas prisiminė, kad valdininkė primygtinai prašė nekviesti policijos, o kad prašymas skambėtų įtikimiau, išsitraukė pluoštą 50 eurų banknotų.

Anot A.Sabaliausko, NŽT vadovė buvo susivėlusi, svirduliavo, nuo jos sklido alkoholio kvapas.

Po skandalo D.Gineikaitė buvo atleista iš NŽT vadovės pareigų. Ji sumokėjo administracinę 1,3 tūkst. eurų baudą ir neteko teisės vairuoti transporto priemones pusketvirtų metų.

G.Abeciūnas ir K.Grigonis vis dar vadovauja ligoninei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.