Neringos Venckienės šalininkai bylas vilkina ligomis ir nušalinimais

Energingi ir agresyvūs Kedžių patvoryje, tačiau ligoti ir nuolat ieškantys įvairiausių būdu vilkinti procesą – teismuose. Taip galima pavadinti į JAV pasprukusios Neringos Venckienės šalininkus, kurie dėl savo „violetinės“ veiklos turi minti teismų slenksčius.

A.Skučienės gaujos byloje nuolat skelbiamos pertraukos.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Skučienės gaujos byloje nuolat skelbiamos pertraukos.<br>G.Šiupario nuotr.
Šįkart bylos nagrinėjimą teko atidėti dėl R.Ščiglinsko ligos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šįkart bylos nagrinėjimą teko atidėti dėl R.Ščiglinsko ligos.<br>M.Patašiaus nuotr.
O.Girdauskienė nekeičia vilkinimo taktikos – tai serga, tai šalina teisėjus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė nekeičia vilkinimo taktikos – tai serga, tai šalina teisėjus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 3:40 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 8:26 PM

Jau beveik metus vykstančiame teismo teismo procese kol kas apklausti tik du teisiamieji – Rimantas Stanislavas Rimkevičius ir prie Kedžių ir Venckų namų ilgą laiką gyvenęs Vitalijus Keršis. Jis teismui papasakojo, kad Garliavoje budėjusiems žmonėms buvo liepta sekti Venckams ir Kedžiams neįtikusius žmones.

Ką sekti jiems nurodydavo Audronė Skučienė ir N.Venckienė. Tyrėjams V.Keršis pateikė ir vieną išsaugotą N.Venckienės diktuotą, A.Skučienės parašytą raštelį, kuriame išvardinti tariami pedofilai ir kaip jie esą tarpusavyje susiję.

Pirmadienį ir antradienį teismas planavo posėdžius tęsti toliau, tačiau susirgo vienas iš teisiamųjų Renaldas Ščiglinskas, todėl posėdžius teko atidėti, kol šis pasveiks.

Iš viso kaltinimai dėl įvairių nusikaltimų šioje byloje yra pareikšti vienuolikai asmenų – A.Skučienei, R.S.Rimkevičiui, V.Keršiui, R.Ščiglinskui, Andrejui Lobovui, Tatjanai Borovec, Gediminui Aidukui, Gintarui Banaičiui, Violetai Banaitienei, Dariui Kaminickui ir Ramintai Baltuškienei.

Kai teisiamųjų daug, nuolat randama priežasčių bylos vilkinimui. Jis šioje byloje prasidėjo nuo pirmųjų posėdžių – valstybės skirti advokatai nebuvo susipažinę su bylos medžiaga, o po to prasidėjo teisiamųjų ligos ir bandymai nušalinti bylą nagrinėjančią teisėjų kolegiją bei valstybinį kaltinimą palaikančią prokurorę Ritą Poškienę.

Pirmasis valstybinę kaltintoją bandė nušalinti R.Ščiglinskas, tačiau vietoje pagrįstų pretenzijų prokurorei jis pradėjo skųstis savo ligomis, todėl teismas nesuprato, ko kaunietis nori ir jo prašymą atmetė.

Po to nušalinimą prokurorei pareiškė A.Lobovas. Pamatęs, kad prokurorė rūko baltarusiškas cigaretes, A.Lobovas ją apkaltino kontrabanda ir pareiškė, kad ji gali būti nešališka.

Teismas nušalinimą atmetė, tačiau jau kitame teismo posėdyje tas pats A.Lobovas pareiškė nušalinimą jau visam Šiaulių apygardos teismui.

Pretekstu tam tapo viename interneto portale, kurio redaktoriumi dirba N.Venckienės patvory susikūrusios partijos „Drąsos kelias“ Vilniaus skyriaus pirmininkas, išspausdintas asmens, pasivadinusio Romualdu Drigotu, pareiškimas.

R.Drigotas teigė, kad Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Boleslovas Kalainis yra jo pusbrolis ir jam esą ne kartą išsakė savo nuomonę apie šią bylą bei į JAV pasprukusią N.Venckienę.

„B.Kalainis man akcentavo, kad jis, užimdamas aukštą postą Lietuvos teisinėje sistemoje, realiai žino iš anksto sutvarkytą „scenos scenarijų“, taktiką ne tik dėl Garliavos įvykių dalyvių teisenos sumodeliavimo, bet mūsų šalies teisėjai, prokuratūra ir policija nori parodyti, kaip bus susitvarkyta „teisėtais ir teisingais principais“ su išsišokėliais – nepaklusniąja teisėja N.Venckiene“, – B.Kalainio jam tariamai pasakytus žodžius persakė R.Drigotas.

Šis nušalinimas taip pat buvo atmestas, nes B.Kalainis „violetinės“ bylos nenagrinėja ir nėra jokio pagrindo manyti, kad jis gali daryti įtaką kitiems teisėjams.

Iš mirties taško nepajudėjo ir kita byla – už poveikį Laimutės Stankūnaitės dukrai nuteistos Kedžių kaimynės Olgos Girdauskienės.

Kauno apygardos teismui apeliacinį skundą parašiusi O.Girdauskienė, jau pirmame jos skundo nagrinėjimo posėdyje pareiškė nepasitikinti Kauno apygardos teismu ir pareiškė nušalinimą visai apeliacinę bylą nagrinėjančiai teisėjų kolegijai.

Ar jos nušalinimas bus patenkintas paaiškės kitą savaitę.

Su nušalinimais O.Girdauskienė „žaidė“ ir bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme. Ji du kartus bandė nušalinti teiėją Rimantą Sipavičių.

Pirmą kartą O.Girdauskienė pretenzijas pareiškė dėl to, kad jis per dažnai atmeta jos prašymus, o antrą kartą pareiškė, kad teisėjas gali būti šališkas, nes yra dirbęs su 2009 metų spalio 5 dieną Drąsiaus Kedžio nužudytu Jonu Furmanavičiumi.

Abu kartus O.Girdauskienės nušalinimai buvo atmesti, tačiau ji teikė vis naujus prašymus: nutraukti bylą dėl senaties, grąžinti ją prokuratūrai ir sujungti ją su kita byla, kuri iškelta O.Girdauskienei ir jos kaimynams Kedžiams dėl mergaitės tvirkinimo.

Visi O.Girdauskienės prašymai buvo atmesti, o šių metų rugsėjo 13 dieną Kedžių kaimynė buvo pripažinta kalta dariusi poveikį tuomet nukentėjusia tariamos pedofilijos byloje pripažintai L.Stankūnaitės dukrai.

Jai skirta 1 metų laisvės apribojimo bausmė, O.Girdauskienė įpareigota būti namuose nuo 23 iki 6 valandos.

Iš O.Girdauskienės L.Stankūnaitei teismas taip pat priteisė 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų. Toks nuosprendis Kedžių kaimynei, suprantama, nepatiko. Ji jį apskundė aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.