Vagystėmis nepasisotino – pradėjo platinti narkotikus

Nusikaltimus nuosavybei tiriantys Klaipėdos kriminalistai nustatė, kad narkotikus platinęs jaunuolis anksčiau yra pagrobęs ir išardęs automobilį. Jis taip pat su bendrais apiplėšė naktinę parduotuvę.

Ne tik platino narkotikus, bet ir ardė automobilius bei apiplėšė parduotuvę.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Ne tik platino narkotikus, bet ir ardė automobilius bei apiplėšė parduotuvę.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 1:10 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 7:17 PM

Penkiskart ir už įvykdytus turtinius nusikaltimus teistas 25 metų vyras 2015 metais ėmėsi naujos veiklos – kvaišalų platinimo. Sulaikymo metu viename iš Klevų gatvėje esančių garažų Klaipėdoje, kur jis buvo apsistojęs, pareigūnai aptiko metamfetamino, psichotropinės medžiagos MDMA ir kanapių.

Be to, buvo rasta ir grynųjų pinigų, kurie, kaip spėjama, – pajamos, gauti iš prekybos narkotikais.

Tyrime 29 metų asmeniui įtarimai pareikšti dėl neteisėto nedidelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimo būtent iš sulaikytojo, pranešė uostamiesčio policija.

Tyrimo metu policijai analizuojant kitus duomenis, šie nuvedė prie dar dviejų anksčiau įvykdytų, tačiau neatskleistų nusikaltimų.

Nustatyta, kad 25 metų vyras, veikdamas su 19-mečiu bendru, pernai lapkritį Kretingos gatvėje pagrobė 1995 metų gamybos automobilį „Renault Laguna“. Mašina buvo nuvairuota į garažą, ardyta ir pardavinėta dalimis. Beveik išardytas automobilis ir buvo rastas garaže.

Be to, tie patys asmenys pernai gruodžio pabaigoje su dar dviem nenustatytais asmenimis, veidus slėpdami po dujokaukėmis, įsiveržė į Mažojo Kaimelio gatvėje esančią naktinę parduotuvę.

Išgąsdinę parduotuvėje dirbusią moterį, kol ji atgavo kvapą ir sumojo kviestis pagalbą, vyrai ištuštino kasos stalčių, pagriebė alkoholinių gėrimų bei cigarečių, taip padarydami 1300 eurų turtinės žalos.

Nors nuo šio nusikaltimo padarymo iki sulaikymo jau buvo praėję keli mėnesiai, pareigūnams ant vieno iš pastatų Kretingos gatvėje stogo pavyko rasti ir nusikaltimo vykdymo metu naudotas dujokaukes, kurių tuomet iškart ir atsikratė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.