Kvaišalų prekeiviui – ilgi metai už grotų

Praturtėti iš prekybos kvaišalais pabandžiusiam Šiaulių rajono gyventojui 48 metų Erikui Jocui ilgai teks krimsti kalėjimo duoną.

E.Jocas ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme neigė jam mestus kaltinimus dėl prekybos kvaišalais.<br>R.Vitkaus nuotr.
E.Jocas ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme neigė jam mestus kaltinimus dėl prekybos kvaišalais.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-01 15:27, atnaujinta 2018-02-10 01:21

Ketvirtadienį Šiaulių apylinkės teismas E.Jocą pripažino kaltu dėl itin didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų laikymo bei pardavimo ir neteisėto nešaunamųjų ginklų laikymo.

Kaltinamajam teismas skyrė devynerius metus ir tris mėnesius nelaisvės. Subendrinus šią bausmę su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta bausme E.Jocui už grotų teks praleisti devynerius su puse metų.

Už prekybą narkotikais E.Jocas prieš dvejus metus jau buvo nuteistas Baltarusijoje – 2014-ųjų metų spalio mėnesį šios šalies teismas lietuviui skyrė aštuonerius metus nelaisvės.

Į Lietuvą atlikti bausmės pargabentą vyrą pasivijo kaltinimai ir dėl mūsų šalyje įvykdytų nusikaltimų.

Siūlo galą, vedantį prie šio narkotikų prekeivio, pareigūnams pavyko užčiuopti tiriant prekyba narkotikais ir kitokiais nusikaltimais išgarsėjusių Šiaulių policijos pareigūnų bylą.

Tyrėjų demaskuotas vienas narkotikų prekeivis paaiškino, kad 2012 metų spalį ir lapkritį iš E.Joco už 5 tūkstančius 213 eurų nusipirko 870 gramų kanapių bei 37 gramus psichotropinių medžiagų.

2013 metų vasarą per E.Joco sodyboje atliktą kratą pareigūnai rado 551 gramą kanapių, 1,365 gramo kokaino ir beveik šešiasdešimt gramų psichotropinių medžiagų.

Per kratą E.Joco namuose pareigūnai rado ir nešaunamųjų ginklų: kastetą bei teleskopinį blakštą.

Kaltu dėl neteisėto šių nešaunamųjų ginklų įgijimo ir laikymo prisipažinęs E.Jocas ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme kaltę dėl prekybos kvaišalais neigė.

Apkaltinamąjį nuosprendį priėmęs teismas nusprendė iš E.Joco konfiskuoti ir 5 tūkstančius 213 eurų, kuriuos jis gavo iš nusikalstamos veiklos.

Šį nuosprendį nuteistasis gali apskųsti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.