Feisbuke merginas viliojęs maniakas sučiuptas: rasta bent dešimt jo aukų

Internetinės pažintys gali baigtis skaudžiai. Nakvynės namuose registruotas vyras virtualioje erdvėje meistriškai mezgė pažintis, o po to šiurpino, žagino, seksualiai išnaudojo patiklias merginas.

Internetinės pažintys gali baigtis skaudžiai. Nakvynės namuose registruotas vyras virtualioje erdvėje meistriškai mezgė pažintis, o po to šiurpino, žagino, seksualiai išnaudojo patiklias merginas.<br>Montažas
Internetinės pažintys gali baigtis skaudžiai. Nakvynės namuose registruotas vyras virtualioje erdvėje meistriškai mezgė pažintis, o po to šiurpino, žagino, seksualiai išnaudojo patiklias merginas.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Dec 2, 2016, 6:21 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:15 AM

31 metų maniaką sučiupę kriminalistai jau rado dešimt psichologinį, fizinį ir lytinį smurtą patyrusių jo aukų.

Neabejojama, kad tai tik pradžia, – surinkti įrodymai rodo, jog jų būta gerokai daugiau.

Šiauliuose sučiuptas trijų mažamečių vaikų tėvas dabar nebekelia pavojaus, rašo „Lietuvos rytas“.

Teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.

Sugebėjo nuvilioti į Ispaniją

Šiaulių nakvynės namuose įsiregistravęs Tomas buvo sučiuptas, kai 18-metė Inga pranešė, kad prieš tris dienas prekybos centro „Tilžė“ neįgaliesiems skirtame tualete ją išžagino per internetą susirastas bičiulis.

Išgirdę visą aukos pasakojimą kriminalistai neįstengė nuslėpti nuostabos – įtariamasis meistriškai ir įžūliai manipuliavo žmonėmis. Todėl ikiteisminis tyrimas dėl išžaginimo buvo papildytas ir žmonių terorizavimu.

Paaiškėjo, kad su šiuo nusikaltėliu Inga šiemet kovą susipažino socialiniame tinkle „Facebook“.

Pauliaus Pociaus vardu anketą susikūręs ir svetima nuotrauka prisidengęs naujasis pažįstamas meistriškai viliojo šiaulietę. Net nemačiusi aferisto ji išskrido pasisvečiuoti pas jį į Ispaniją.

Mergina pasakė tėvams, kad skrenda į Ispanijoje rengiamą samariečių bendruomenės narių susitikimą. Svetimoje šalyje šiaulietę pasitiko tikrasis susirašinėjimo draugas ir patikino, jog Paulius netrukus pasirodys.

Gąsdino ištrūkusią auką

Naujasis pažįstamas sugebėjo įkalbinti Ingą eiti kartu į vakarėlį, kur ji turėjo išvysti ir gražuolį Paulių. Tačiau jis vis nesirodė, bet viešnią ramino SMS žinutėmis.

Į spąstus įviliotą dukterį išgelbėjo jos motina. Negeros nuojautos kamuojama moteris kreipėsi į policiją.

Lietuvos pareigūnai reagavo žaibiškai – susisiekė su kolegomis Ispanijoje ir per parą sugebėjo surasti pražuvėlę.

Aukai išsprūdus šiaulietis pašėlo – ėmė merginai žerti grasinimus. Vyriškis pareiškė, kad pasprukdama Inga supykdė nusikalstamo pasaulio šulą, todėl dabar turi sumokėti už ramybę.

Buvo grasinama išžudyti visą šeimą, be to, reikalaujama, kad šiaulietė nenutrauktų ryšio su gražuoliu Pauliumi.

Išniekino neįgaliųjų tualete

Į Lietuvą grįžęs vyriškis padavė šiaulietei laikrodį ir pasakė, kad tai – Pauliaus dovana. Tiesa, netrukus tas pats vyras laikrodį atsiėmė.

Tuo metu iš internete sužavėjusio vaikino merginai plaukė SMS žinučių jūra. Nuo kovo iki šių metų spalio pabaigos tariamas gražuolis jai išsiuntė net 21 tūkstantį žinučių.

Mergina neturėjo pinigų, bet naujasis pažįstamas grasinimais privertė užstatyti papuošalus. Gautus keliasdešimt eurų šiaulietė atidavė Tomui.

Pinigus paėmęs vyriškis pareiškė, kad spalio 28-ąją būtina susitikti, nes reikia aptarti likusią skolą nusikalstamo pasaulio šului.

Į „Tilžės“ prekybos centrą atėjusi mergina buvo verčiama paimti greitąją paskolą, bet ji nebuvo suteikta. Tada Tomas liepė atsidaryti sąskaitą banke ir paimti paskolą.

Šis planas praturtėti taip pat žlugo, todėl nusikaltėlis įviliojo Ingą į neįgaliesiems skirtą tualetą ir parodė grasinamą SMS žinutę.

Užrakinęs duris Tomas pareiškė, kad nusikaltėliai įsakė merginą nubausti – išžaginti. Įbauginęs auką iškrypėlis patenkino savo aistrą, o išniekintai merginai prigrasino niekam neprasitarti.

Šiaulietė tylėjo, bet dukters kančias pastebėjusi motina netruko iškvosti, kas nutiko, ir kreipėsi į policiją.

Jau surado dešimt aukų

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai netruko pastebėti, kad sučiuptasis veikė itin plačiai. Todėl per kelias savaites pavyko surasti dar devynias aukas – du vaikinus ir septynias merginas.

Ieškodamas internete aukų nusikaltėlis gebėjo meistriškai užčiuopti silpnąsias pažįstamų vietas. Tada jis pradėdavo į pinkles patekusius jaunus žmones gąsdinti, reikalauti pinigų.

Vienas merginas aferistas įtikindavo esąs labai ištikimas savo merginai, todėl prašydavo, kad naujoji pažįstama bent apsinuogintų, atsiųstų savo nuotraukų.

Geidžiamiausi buvo besimasturbuojančių merginų atvaizdai. Tai neva turėjo pagelbėti iškęsti sekso stoką.

Jei kuri nors pažįstama išdrįsdavo pasipriešinti, sulaukdavo grasinimų, kad nuotraukos bus išplatintos internete. Beje, šį grasinimą vyriškis ne kartą įvykdė.

Vienas merginas nusikaltėlis įbaugindavo šantažu, kitas – pasakojimais apie pažintis su nusikalstamo pasaulio šulais.

Taip Pauliaus Pociaus tapatybę pasisavinęs vyriškis priversdavo imti greitąsias paskolas, nešti į lombardą ir užstatyti brangesnius daiktus.

Šiurpino kraujo klanais

Viena nepilnametė virtualaus draugo užgaidas pildė netgi tada, kai buvo perspėta, kad Paulius apskritai neegzistuoja. Bet tai nesukliudė patikliai 15-metei toliau bendrauti su Pauliaus „draugu“. Kai nepilnametė paprašė pagaliau pasirodyti gražuoliui Pauliui, jos buvo paprašyta apsinuoginti prieš internetinę vaizdo kamerą.

Vyriškis stebėtinai manipuliavo penkiolikamete – grasino, kad nusižudys. Kad paauglė tuo patikėtų, jis rodydavo nuotraukas su neva savo kraujo klanais. Mergaitė taip įtikėjo, kad net pati žadėjo žudytis, jei tai padarys jos pažįstamas.

Galiausiai vyriškis paprašė pagalbos, kai išžagino šiaulietę Ingą. Nepilnametė pasiūlė slėptis Vilkaviškyje esančiame apleistame dvare.

Mulkino ir klaipėdietę

Išsiaiškinta, kad nusikaltėlis į savo pinkles buvo įtraukęs ir klaipėdietę Angelę. Kelis mėnesius trukusi pažintis jaunai moteriai kainavo automobilį, kompiuterį, be to, ji buvo žaginama ir mušama.

Šiai aukai nusikaltėlis prisistatė Ispanijoje gyvenančiu Juliumi. Netrukus jis prasitarė, kad atvažiuos pasisvečiuoti į uostamiestį. Bet Angelė sulaukė ne internete matyto gražuolio, o jo „pusbrolio“.

Pasisvečiuoti užsukęs vyriškis moters namuose užtruko net kelis mėnesius. Kai šeimininkė paprašė išsikraustyti, jis pagrasino susidoroti tiek su mažamečiu vaiku, tiek su Angelės motina.

Pažintimis su įtakingais banditais gyręsis vyriškis įrėmęs peilį į kaklą privertė klaipėdietę lytiškai santykiauti.

Bandė pasislėpti ligoninėje

Įsitaisęs svetimame bute šiaulietis iš moters kompiuterio siuntinėjo grasinimus ir kitoms savo aukoms.

Įbauginta Angelė sutiko važiuoti su vyriškiu net į Ispaniją, kur pagaliau suprato, kad Julius ir Tomas yra tas pats asmuo.

Aferistas buvo demaskuotas, kai moters siųsta žinutė Juliui atsidūrė Tomo telefone. Netrukus klaipėdietė išsiaiškino, kad nusikaltėlis socialiniame tinkle yra susikūręs kitą – Pauliaus Pociaus – tapatybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.