Londono pareigūnai savo tapatybę slepiantį vyrą į Lietuvą skraidino be reikalo

Į Palangos oro uostą Jungtinės Karalystės pareigūnų atlydėto vyro pasieniečiai neįsileido į Lietuvą. Iš pradžių jis prisistatinėjo lietuviu, vėliau teigė esąs rusas, tačiau jo tapatybė taip ir nebuvo nustatyta, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Londono pareigūnai savo tapatybę slepiantį vyrą į Lietuvą skraidino be reikalo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Londono pareigūnai savo tapatybę slepiantį vyrą į Lietuvą skraidino be reikalo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-05 10:47, atnaujinta 2018-02-10 00:40

Šeštadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pasieniečiai Palangos oro uoste pasitiko atskridusius keturis Londono imigracijos pareigūnus. Jie iš Londono reisu per Kopenhagą į Lietuvą atlydėjo vyrą.

Jis buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje ir teisėsaugos pareigūnams prisistatė Klaipėdoje gyvenančiu lietuviu. Tai patvirtinančių dokumentų vyras neturėjo.

Palangos užkardos pasieniečiai patikrino turimas duomenų bazes ir nustatė, kad duomenų apie tokį asmenį nėra. Apklausos metu rusiškai kalbantis vyras VSAT pareigūnams nebeįrodinėjo esąs lietuvis.

Jis teigė esantis rusas ir jokių sąsajų su Lietuva neturintis. Daugiau duomenų apie save teikti asmuo atsisakė. Tuomet pasieniečiai atsisakė jį įsileisti į Lietuvą ir perimti iš Jungtinės Karalystės pareigūnų.

Tą pačią dieną šį vyrą pasieniečiai iš Lietuvos išsiuntė reisu Palanga – Londonas. Kartu išvyko ir jį lydėję 4 Londono imigracijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.