Kauno krašte – milžiniška operacija: 100 pareigūnų sučiupo 10 įtariamųjų žmogžudžių

Teisėsaugos pareigūnai pirmadienį surengė milžinišką operaciją Kauno krašte – buvo sulaikyti penki vyrai, esantys laisvėje, ir penki jų bendrininkai, atliekantys bausmę Pravieniškių pataisos namuose.

Kauno krašte pareigūnai surengė didžiulio masto operaciją.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kauno krašte pareigūnai surengė didžiulio masto operaciją.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 3:10 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:19 AM

Generalinės prokuratūros prokuroras Zdzislavas Tuliševskis naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, jog sulaikymo operacijoje dalyvavo didžiulės pareigūnų pajėgos – iš viso apie 100 žmonių.

Operaciją surengė sostinėje įsikūrusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Išaiškėjo nauji faktai tiriant 2013 metais Pravieniškių kolonijoje nužudyto vyriškio bylą. Kalinys buvo žiauriai sumuštas, nuo smūgių jis mirė.

Tyrimo duomenimis, įtariamieji, veikdami bendrai, dėl savanaudiškų paskatų 2013 m. birželį suplanavo ir organizavo itin žiaurų trijų asmenų nužudymą kankinant. Suplanuotas nusikaltimas nebuvo iki galo įgyvendintas tik dėl to, kad vienas iš sunkius sužalojimus patyrusių asmenų po ilgo gydymo liko gyvas, o kitam pavyko sėkmingai pasislėpti nuo užpuolikų po pirmųjų smūgių.

Įtariama, jog egzekuciją surengė 10 nuteistųjų. Byla ilgą laiką buvo tamsi, žmogžudžiai – nenustatyti. Vykstant tyrimui, pusė prie žmogžudystės prisidėjusių kalinių išėjo į laisvę.

Tik pastarosiomis dienomis išaiškėjo nauji faktai, padėsiantys išnarplioti painų nusikaltimą.

Pareigūnai surengė sėkmingą reidą ne tik į koloniją. Netikėtai buvo užklupti ir Kauno apylinkėse pastaraisiais metais gyvenę kalinių sėbrai. Operacijų metu vyrai nesipriešino – jėgos buvo pernelyg nelygios.

Vilniaus apylinkės teismas antradienį leido suimti įtariamuosius 3 mėnesiams.

Plačiau apie nusikaltimą prokuroras Z.Tuliševskis pasakoti atsisakė – kol vyksta tyrimas karštais pėdsakais, nenorima pakenkti jo sėkmei.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuras, bendradarbiaudamas su Kalėjimų departamentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.