Dėl savo aistros ginklams ir šaudmenims trys šiauliečiai stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras Egidijus Jurgelis teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys šiauliečiai kaltinami neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Dėl savo aistros ginklams ir šaudmenims trys šiauliečiai stos prieš teismą.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Dėl savo aistros ginklams ir šaudmenims trys šiauliečiai stos prieš teismą.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 11:04 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:08 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, du iš jų taip pat kaltinami neteisėtu disponavimu nešaunamuoju ginklu, vienam kaltinimai pareikšti ir dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Praėjusių metų rugsėjį tikrinant kriminalinės žvalgybos informaciją apie neteisėtą disponavimą šaudmenimis, Šiauliuose, prie Kairių g. esančio garažo, kriminalistai sustabdė 64 metų kaltinamojo V.I. vairuojamą automobilį. Į pareigūnų klausimą, ar su savimi neturi draudžiamų daiktų, pasimetęs vyras atsakė nebyliai, ištiesdamas jiems paketą su 200 šovinių.

Vyras iš karto buvo sulaikytas pareigūnų ir papasakojo jiems, iš kur įsigijo tiek šovinių. Taip į pareigūnų akiratį pateko dar du įtariamieji.

Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad kitas 50-metis kaltinamasis S.S. nuo 2009 metų per kelis kartus, neteisėtai, neturėdamas leidimo įgijo 8 šaunamuosius ginklus ir 28 vienetus šaudmenų. Tarp ginklų buvo vienas savadarbis ginklas, įvairaus kalibro pistoletai bei šaunamųjų ginklų dalys.

Atlikus kratą jo namuose buvo rasti 76 šoviniai, tarp kurių – 50 sportinių-medžioklinių šovinių, neteisėtai įgytų ginklų parduotuvėje, pateikus netikrą ginklo pažymėjimą. Kaltinamasis pripažino, kad pažymėjimus pasigamino pats – sumaketavęs juos programa savo kompiuteryje, vėliau atsispausdino spalvotu spausdintuvu.

Taip pat tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2015 metais S.S. įsigijo dar 350 vienetus šaudmenų, kurie skirti įvairiems A, B kategorijų graižtviniams šaunamiesiems ginklams. Būtent S.S. vėliau dalį šovinių pardavė V.I.

Pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad V.I. laikė 10 šaunamųjų ginklų. Taip pat jo namuose bei garaže rasti 187 šaudmenys, tarp kurių ne tik šoviniai, bet ir 23 mm kalibro šovinys su skeveldriniu sprogstančiu sviediniu, skirtas įvairių modifikacijų automatinėms patrankoms.

Šis kaltinamasis dalinosi šaudmenimis ir dar su kitu asmeniu. Šiaulietis V.I. dalį šaudmenų pardavė 51-erių metų S.T. Buvo nustatyta, kad kaltinamasis S.T. per daugiau nei 20 metų laikotarpį nelegaliai įgijo 2400 vienetų šaudmenų, daugiau nei 9 kg sprogstamosios medžiagos ir 10 šaunamųjų ginklų. Viską laikė savo bute bei dvejuose garažuose.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą visiems trims kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.