Pakaunėje buvęs kariškis kaupė ginklus – arsenalas apstulbino policiją

Didelį kiekį ginklų ir šaudmenų nelegaliai sukaupusiam buvusiam Lietuvos kariškiui, 49 metų seržantui Arvidui Čiapui Kauno apygardos teismas trečiadienį skyrė 2 metų ir 8 mėnesių lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Kalėjime jis neatsidurs, jei per pusantrų metų nepadarys naujo nusikaltimo.

Lietuvos kariuomenės struktūrose dirbęs A.Čiapas nuteistas už nelegalų ginklų, sprogmenų ir šaudmenų laikymą.<br>V.Trainio nuotr.
Lietuvos kariuomenės struktūrose dirbęs A.Čiapas nuteistas už nelegalų ginklų, sprogmenų ir šaudmenų laikymą.<br>V.Trainio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 4:51 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:01 AM

„Kodėl, už ginklą sumokėjęs 1400 „žalių“, turiu jį grąžinti? Pirkau jį ne sau, o tėvynei ginti, 1991 metais“, – piktinosi A.Čiapas, trečiadienį išgirdęs nepalankų nuosprendį. Jo amunicija bus konfiskuota.

Policijos kriminalistai per kratą A.Čiapo namuose Bernatonių kaime (Kauno r.) aptiko 6 artilerijos sviedinius, 3 rankines granatas, revolverį, du šautuvus, vieną iš jų – su optiniu taikikliu, kurį jis ir pirko neva savo šaliai ginti.

Tai – dar ne visas pareigūnų laimikis: pas A.Čiapą jie rado 13 artilerijos sviedinių ir granatų sprogdiklių, tris skardines parako, du šaunamųjų ginklų vamzdžius, beveik 500 šovinių. Kratos metu pareigūnai nespėlė nustebimo – tokio kiekio ginklų, šaudmenų ir sprogstamųjų medžiagų jie nesitikėjo aptikti.

Kariškis turėjo leidimą tik vienam ginklui – visus kitus įgijo ir laikė neteisėtai.

A.Čiapas tikino arsenalą kaupęs ne iš piktų kėslų – domintis karo istorija, stiprėjo pomėgis rinkti ginklus.

Seržantas domėjosi, kur Lietuvoje vyko Antro pasaulinio karo mūšiai, važiuodavo į jų vietas – Raseinių, Šilutės kraštus, dabartinio Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožą.

Didelę dalį amunicijos jis rado iškasęs žemę šiose vietovėse.

Vieną šautuvą už 1,4 tūkst. JAV dolerių A.Čiapas įsigijo iš nepažįstamo žmogaus prieš ketvirtį amžiaus, kai Lietuvos nepriklausomybei buvo kilęs pavojus, o kitą dovanojo bičiulis 1995 metais.

Vyras teisme savo kaltę pripažino, tačiau išgirdęs nuosprendį neslėpė nusivylimo: „Daugelis dalykų – tik muliažas, niekam pavojaus nekėlė.“

Įtariama, jog namuose didelį arsenalą sukaupusį kariškį teisėsaugai galėjo įskųsti kaimynai.

Viena priežasčių, dėl kurios A.Čiapas neatsidūrė kalėjime, – jis turi penkis vaikus, iš kurių tik vienas yra pilnametis. Šiuo metu vyriškis dirba meistru signalizacijos diegimo įmonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.