Panevėžio pareigūnai atskleidė žiaurias žmogžudystes

Panevėžio policijos pareigūnai atskleidė paskutinę daug klausimų kėlusią žmogžudystę – visi šiųmečiai nužudymai atskleisti, o įtariamieji už grotų, praneša Panevėžio apskrities VPK.

Išaiškintos žiaurios žmogžudystės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Išaiškintos žiaurios žmogžudystės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 10:53 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:08 AM

Šiais metais Panevėžio apskrityje užfiksuota 14 nužudymų ir visi, išskyrus vieną, išaiškinti per kelias dienas. Operatyviai ir kruopščiai dirbantys pareigūnai negalėjo išspręsti tik vieno spalio pradžioje padaryto nusikaltimo.

Spalio 6 d. apie 14 val. gautas pranešimas, kad Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje, Tiltagalių kaime, Paežerio gatvėje, rastas vyro (gim. 1952 m.) kūnas kruvinu veidu.

Autopsijos išvada iškėlė dar daugiau klausimų – paaiškėjo, kad vyro mirtis smurtinė, o nusikaltimas padarytas prieš kelias dienas. Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo intensyvų tyrimą.

Policijos pareigūnai apklausė kone visus kaimo gyventojus, kruopščiai analizavo įvykio vietoje surinktus įrodymus ir ieškojo užuominų apie asmenį, kuris galėjo mirtinai sumušti minėtą vyrą. Tirdami įvykio vietoje rastus biologinius pėdsakus, jie sudarė įtariamųjų ratą ir tikrino kiekvieną, kėlusį įtarimų.

Po intensyvaus ir kruopštaus darbo išaiškėjo trys pagrindiniai įtariamieji. Jie, surinkus visus įrodymus, sulaikyti lapkričio pabaigoje.

Tęsiant ikiteisminį tyrimą, pareigūnai išsiaiškino, kad spalio 2 d. Panevėžio rajono gyventojai J. M. (gim. 1985 m.), E. B. (gim. 1997 m.) ir M. G. (gim. 1995 m.), įtariama, būdami neblaivūs, atėjo pas auką į namus ir iš chuliganiškų paskatų jį mirtinai sumušė. Vyras nuo patirtos galvos traumos mirė, tačiau apie tai policijai pranešta tik po keturių dienų, kai jo pasigedo kaimynai.

Policijai nežinomą pensininką nužudžiusiems įtariamiesiems lapkričio pabaigoje teismas paskyrė kardomąsias priemones: už vagystes teistas ir niekur nedirbantis J. M. suimtas trims mėnesiams, už plėšimą teistas ir niekur nedirbantis E. B. suimtas dviem mėnesiams, o iki šiol neteistam ir dirbančiam M. G. skirta švelnesnė kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais tęsia ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.