Sulaikytas Klaipėdos teisininkas, apgaule išviliojęs pusę milijono eurų

UAB „Klaipėdos teisininkų biuras“ teisininkas Sergej Juzik buvo sulaikytas po to, kai į uostamiesčio policijos komisariatą kreipėsi dar keturi nukentėję asmenys dėl iš jų apgaule išviliotų tūkstantinių sumų bei apgaule įgyto didelės – 22500 eurų vertės, svetimo turto – juvelyrinių dirbinių.

Sulaikytas Klaipėdos teisininkas, apgaule išviliojęs pusę milijono eurų.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Sulaikytas Klaipėdos teisininkas, apgaule išviliojęs pusę milijono eurų.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 10:02 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:10 AM

Kaip praneša Klaipėdos apskrities VPK, šis asmuo Kriminalinės policijos tyrėjams geriau pažįstamas ne kaip ikiteisminio tyrimo proceso dalyvių atstovas, o kaip kaltinamasis, kadangi 2016 m. lapkričio mėneso pabaigoje Klaipėdos apygardos prokuratūros II-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Mackevičienė drauge su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą ir uostamiesčio teismui perdavė bylą dėl S. Juzik nusikalstamų veikų.

Bylos duomenimis, 2016 m. pradžioje į prokuratūrą kreipėsi du Klaipėdos miesto gyventojai, teigdami, kad iš jų buvo išviliotos tūkstantinės sumos. Tačiau ikiteisminio tyrimo eigoje nukentėjusiųjų atsirado ir daugiau.

Nustatyta, kad teisininkas iš kolegų ir pažįstamų pinigus skolindavosi sugalvojęs vis naujas istorijas. Kartą, kad pinigų neva reikią investicijoms į pelningą statybų verslą, kitą kartą, kad pinigai reikalingi jo sergančio tėvo gydymui ar žmonos firmos išpirkimui.

Nukentėję asmenys pateikė ir neginčytinus vekselius, patvirtinančius, jog pinigus teisines paslaugas teikusiam klaipėdiečiui skolino nuo 2014 iki 2016 metų pradžios. Pasinaudojęs nukentėjusiųjų naivumu, o gal turįs puikius gebėjimus įtikinti žmones, per šį laikotarpį apgaulės būdu savo naudai S. Juzik įgijo daugiau kaip 581 tūkstantį eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu S. Juzik atžvilgiu iš viso buvo nustatytos 27 nusikalstamos veikos, iš kurių 14 – dėl įvykdytų sunkių nusikaltimų.

Dabartiniame tyrime surinkta medžiaga leidžia pagrįstai teigti, jog net prieš tai atliekamo ikiteisminio tyrimo metu S. Juzik savo veiklos nė nemanė nutraukti, ir toliau sėkmingai išrašydavo vekselius.

Šiuo kartu pinigai buvo reikalingi ne pelningam statybų verslui vystyti, o galimai papirkti teisėjus bei prokurorus dėl palankesnio sprendimo priėmimo, juvelyriniai dirbiniai – įspūdžiui sudaryti.

Policijos bus imtasi visų galimų teisės priemonių, siekiant užkardyti tolimesnes galimas šio asmens nusikalstamas veikas, o nuo jo nukentėjusius asmenis prašome kreiptis nurodytais kontaktais: Klaipėdos apskr. VPK KP Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba, el. p. klaipedosvpk.kpnntv@policija.lt, arba į 2-ojo skyriaus tyrėją Moniką Petkuvienę, tel. 8 700 60862.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.