Dailininkės Agnės Každailytės nužudymo liudytojų teks ieškoti kalėjime

Vieno liudytojo ieško Vilniaus policija, dar viena dienas leidžia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, o trečiojo gyvenamoji vieta visai nežinoma.

Už A.Každailytės nužudymą ir vagystę teisiami A.Baranovas (kairėje) ir M.Lozaraitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Už A.Každailytės nužudymą ir vagystę teisiami A.Baranovas (kairėje) ir M.Lozaraitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 12:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:51 PM

Apklausti tokius liudytojus dar turi vilčių dailininkės Agnės Každailytės bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas (VAT).

Kurį laiką namų neturėjo ir vienas kaltinamųjų 27 metų Mindaugas Lozaraitis. Jis apsigyveno pas vilnietį 42 metų Aleksejų Baranovą, su kuriuo susipažino atlikdami bausmę Alytaus pataisos namuose.

Jau daugiau nei metus abu vyrai laikomi Lukiškių tardymo izoliatoriuje- kalėjime. M.Lozaraitis kaltinamas A.Každailytės nužudymu ir svetimo turto pagrobimu, o A.Baranovas -- tik vagyste ir nepranešimu apie žinomą nusikaltimą.

Nepavykus į teismą iškviesti liudytojų, ketvirtadienio rytą VAT nusprendė aiškintis tik vagystės aplinkybes.

Praėjusių metų liepą, dailininkei A.Každailytei persikėlus į Sodų gatvę Vilniuje, A.Baranovas ir M.Lozaraitis buvo pakviesti pernešti naujakurės daiktus ir suremontuoti butą. Pernešę daiktus, vyrai pastebėjo, kad iš A.Každailytės buto galima patekti į kaimynų butą, kuris tuo metu buvo negyvenamas. Didelis Senamiesčio butas buvo padalintas į dvi dalis ir turėjo bendra koridorių.

M.Lozaraitis netrukus išlaužė vienas šio buto duris, laužti antrąsias padėjo ir jo bičiulis A.Baranovas.

Kaltinime teigiama, jog iš Airijoje gyvenančių vilniečių buto nusikaltėliai išnešė daiktų beveik už 13 tūkstančių eurų: keletą paveikslų, krištolinių vazų, kelis indų komplektus, moteriškus kailinius, paltus, susirinko net keptuves.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog vyrai daiktus išpardavė, o už gautus pinigus pirkdavo narkotikus, kuriuos kartu vartojo.

A.Baranovas teisme tikino, jog iš negyvenamo buto išnešė vienintelį daiktą -- skalbimo mašiną. Jo teigimu, jos buvo užsiprašęs vienas M.Lozaraičio pažįstamas. Vagys atjungė skalbimo mašiną ir nugabenę laiptais žemyn už 30 eurų pardavė taksistui.

A.Baranovas tikino daugiau svetimame bute nebuvęs, bet neslėpė žinojęs, kad ten nuolat landžioja M.Lozaraitis. Kartais M.Lozaraičiui išėjus iš svetimo buto, jis užsukdavęs išlaužtų durų varžtus.

M.Baranovas teigė bičiulio neklausinėjęs, ką paėmė iš buto ir vogtų daiktų nematęs. „Aš jį įspėjau, kad jei bus pastebėta vagystė, visi įtarimai kris ant mūsų“, – aiškino A.Baranovas.

M.Lozaraitis teisme atsisakė duoti parodymus ir atsakinėti į klausimus. Teisiamajam nusprendus tylėti, jo advokatui Algirdui Gurauskui kilo įtarimų dėl M.Lozaraičio psichikos būklės. Jis paprašė teismo kaltinamajam skirti psichikos ekspertizę.

Teisėjų ir advokatų diskusijoms apie jo sveikatos būklę M.Lozaraitis buvo visiškai abejingas: „man visai nesvarbu, ką skirs ir kas bus toliau“.

VAT nusprendė, jog M.Lozaraičio tylėjimas – ne liga, o teisiamojo pozicija ir tokį prašymą atmetė.

M.Lozaraitis kaltinamas tuo, jog praėjusių metų liepos 22-ąją, apie 2 valandą nakties peiliu atsirakino A.Každailytės buto duris ir pasmaugė ant lovos sėdėjusią moterį.

Dailininkės kūną jis nutempė į tuščią kaimyno butą, kurio duris buvo išlaužęs jau anksčiau. Paslėpęs aukos kūną, žudikas pasiėmė jos mobilųjį telefoną, kompiuterį, banko korteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.