Kedžių kaimynei teks pasivažinėti į kito miesto teismą

Dėl poveikio Laimutės Stankūnaitės dukrai nuteista Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė laimės šiek tiek laiko, tačiau privalės gaišti laiką važinėdama į kitą miestą.

O.Girdauskienė (viduryje) nuteista dėl poveikio mergaitei ir kartu su L.Kediene teisiama dėl mažametės tvirkinimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
O.Girdauskienė (viduryje) nuteista dėl poveikio mergaitei ir kartu su L.Kediene teisiama dėl mažametės tvirkinimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-08 16:36, atnaujinta 2018-02-09 23:47

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas gavo prašymą iš Kauno apygardos teismo, kuriame teigia, kad teismas nusišalina nuo O.Girdauskienės apeliacinio skundo nagrinėjimo ir prašo paskirti kitą apygardos teismą, kuris baigs prasidėjusį bylos procesą.

Sprendimą Lietuvos apeliacinis teismas, greičiausiai, priims jau kitą savaitę. Jis ir nuspręs į kurį apygardos teismą – Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus ar Panevėžio teks keliauti teistumo atsikratyti bandančiai O.Girdauskienei.

Nepasitikėjimą paskirtai Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijai šių metų lapkričio 22 dieną pareiškė pati O.Girdauskienė.

Portalo lrytas.lt žiniomis, ji teigė nenorinti, kad jos apeliacinį skundą nagrinėtų paskirti teisėjai, nes jie gali būti nusiteikę priešiškai anksčiau šiame teisme dirbusios Neringos Venckienės ir kartu jos, ištikimos bėglės pagalbininkės, atžvilgiu.

Buvo paskelbta pertrauka, per kurią nuo O.Girdauskienės bylos nagrinėjimo nusprendė nusišalinti ne tik kolegija, bet ir visas teismas, kurio kai kurie teisėjai dar 2009 metais buvo atsisakę dirbti su N.Venckiene.

Dėl poveikio L.Stankūnaitės dukrai O.Girdauskienei yra skirtas metų laisvės apribojimas. Sukurtos pedofilijos skandalo įkarštyje nuo mergaitės nesitraukusi ir apie tariamai ją prievartavusius tris pedofilus vaiką kalbėti mokiusi Kedžių kaimynė privalo būti namuose nuo 23 iki 6 valandos.

Iš O.Girdauskienės L.Stankūnaitei teismas taip pat priteisė 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų.

Kita byla, kurioje O.Girdauskienė yra teisiama kartu su Laimute ir Vytautu Kedžiais, Kauno apylinkės teisme jau kurį laiką nagrinėjama be didesnių trukdžių.

Kurį laiką advokatus keitusi ir sirgusi trijulė jau penkis posėdžius iš eilės tvarkingai ateina į teismą ir bylos nagrinėjimui netrukdo.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo byloje jau apklausta daugybė liudytojų. Du paskutinius posėdžius apklausiami teisiamųjų prašymu iškviesti „violetiniai“ aktyvistai, tarp jų ir keli asmenys, kurie su patvoryje suburta „Drąsos kelio“ partija šiemet nesėkmingai dalyvavo rinkimuose į Seimą.

Jau liudijo dvi L.Kedienės seserys – pati teisiamųjų suole sėdinti Audronė Skučienė ir Birutė Steponkevičienė, kartu su A.Skučiene teisiami Andrejus Lobovas bei Darius Kaminickas, į Seimą prasibrauti bandę Edmundas Limantas ir Raimundas Čiegis.

Trečiadienį uždarame teismo posėdyje taip pat buvo apklausti Kedžių ir Venckų patvoryje nuolat budėjusi Violeta Milevičienė, 2012 metų rinkimuose į Seimą „Drąsos kelio“ iždininke buvusi Marijona Gutauskienė ir Kauno policijos pareigūnas Remigijus Juodkazis.

Šis pareigūnas 2012 metų gegužės 17-osios rytą, kai L.Stankūnaitės dukra buvo išvaduota iš laikinosios globėjos namų, buvo Garliavoje ir Kedžių namuose bei, kaip jį kaltino N.Venckienė, užmetė mergaitei ant galvos psichotropinę „kaldrytę“ ir taip padėjo L.Stankūnaitei pasiimti dukrą.

Kitas teismo posėdis tvirkinimo byloje įvyks tik kitais metais.

Kaip jau rašėme, nei Kedžiai, nei O.Girdauskienė neprisipažįsta kaltomis dėl mergaitės tvirkinimo.

Teisiamieji teigia, kad visi apie vaiko kankinimus jų namuose kalbantys liudytojai meluoja ir pageidauja, kad į teismą būtų iškviesti visi patvoryje buvę žmonės.

Teisme savo parodymus jau davusių liudytojų teigimu, L.Kedienė visų posėdžių metu dejuoja, o V.Kedys ir O.Girdauskienė neigia net elementariausius dalykus. V.Kedys pareiškė niekada nematęs savaitę jo kieme praleidusio Mariaus Kuprevičiaus, o O.Girdauskienė įrodinėja, kad nebuvo Kedžių kieme, todėl negalėjo L.Stankūnaitės dukrai pasakoti nei apie pedofilus, nei apie „sysalus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.