Nuo sūrelio apgirtęs komisaro sūnus pamokė tėvo pavaldinius

Prieš puldami rašyti Kelių eismo taisyklių pažeidimo protokolą pareigūnai turėtų įsitikinti, ar šį pažeidimą užfiksavo laikydamiesi instrukcijų.

Alkoholio matuoklis parodė, kad patikrinto vairuotojo kraujyje yra 0,45 promilės alkoholio.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotrauka
Alkoholio matuoklis parodė, kad patikrinto vairuotojo kraujyje yra 0,45 promilės alkoholio.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 4:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:31 PM

Tokią pamoką neseniai gavo savo viršininko sūnui protokolą už vairavimą neblaiviam surašę Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Alkoholio matuokliu automobilį vairavusiam 23 metų Deividui Narušiui lengvą girtumą nustatę Joniškio rajono policininkai liko it musę krimtę – Joniškio rajono apylinkės teismas konstatavo, kad pareigūnai nesilaikė alkoholio matuoklio naudojimo instrukcijos, ir bylą nutraukė.

Nustatė lengvą girtumą

Į nemalonią istoriją Joniškio rajono policijos komisariato viršininko Gintauto Narušio sūnus D.Narušis pateko vasarą.

Vėlų birželio 12-osios vakarą D.Narušio vairuojamą „Volkswagen Passat“ sustabdė Joniškyje, Žagarės gatvėje, budėję pareigūnai.

Perspėję vairuotoją, kad vykdoma vairuotojų blaivumo patikra, policininkai paprašė D.Narušio papūsti į alkoholio matuoklį.

Prietaisas parodė, kad pūtusiojo kraujyje yra 0,45 promilės alkoholio.

Kraujyje alkoholio nerasta

Pareigūnai vairuotojui surašė protokolą už vairavimą girtam, o su alkoholio matuoklio rodmenimis nesutikęs D.Narušis nuvyko į ligoninę pasidaryti kraujo tyrimo.

Protokolas dėl baudos skyrimo D.Narušiui už vairavimą girtam buvo perduotas Joniškio rajono apylinkės teismui.

Prieš teismą stojęs D.Narušis kaltę neigė ir tvirtino, kad vairavo blaivus.

Vaikino žodžius patvirtino ir ligoninėje atliktas jo kraujo tyrimas – alkoholio D.Narušio kraujyje nebuvo rasta.

Suvalgė šokoladinį sūrelį

Administracinėn atsakomybėn patrauktas D.Narušis paaiškino, kad prieš pat sustabdant jis suvalgė šokoladinį sūrelį, o nuo sustabdymo iki pūtimo į alkoholio matuoklį prabėgo gal 30 sekundžių.

Vaikinas apeliavo į tai, kad jo neblaivumą nustatę pareigūnai nesilaikė alkoholio matuoklio naudojimosi instrukcijos.

Pagal instrukciją naudodami alkoholio matuoklį „Lion Alcolmeter-500“ pareigūnai privalo įsitikinti, ar tiriamas asmuo nieko nevalgė ir negėrė pastarąsias 15–20 minučių ir nerūkė bent dvi minutes.

D.Narušis tvirtino, kad jį sustabdę policininkai tik paklausė, ar jis nėra vartojęs alkoholio, ir liepė papūsti į alkoholio matuoklį.

Pasak vaikino, jam papūtus alkoholio matuoklis ilgai „galvojo“, o po to jo ekrane įsižiebė lengvą girtumą rodantis skaičius „0,45“.

Nutarimą galima apskųsti

Administracinę bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad per patikrą turi būti nustatytas konkretus ir abejonių nekeliantis neblaivumo laipsnis, kad kaltinimas D.Narušiui grindžiamas tik alkoholio matuoklio rodmenimis ir kad šie parodymai gauti nesilaikant prietaiso naudojimosi instrukcijos.

Tai konstatavęs Joniškio rajono apylinkės teismas savo nutarimu administracinę bylą D.Narušiui nutraukė.

Šis nutarimas per nustatytą terminą gali būti apskųstas Šiaulių apygardos teismui.

Nusprendė išeiti į pensiją

Jam protokolą surašiusius pareigūnus kruopštumo pamokęs D.Narušis yra šių pareigūnų vadovo, Joniškio rajono policijos komisariato viršininko, G.Narušio sūnus.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje 1991 metais pradėjęs G.Narušis 1995-aisiais buvo pripažintas geriausiu šalies policijos apylinkės inspektoriumi.

Karjeros laiptais palypėjęs G.Narušis nuo 2005-ųjų dvejus metus dirbo Pakruojo rajono policijos komisariato viršininko pavaduotoju, o po to ketverius metus vadovavo Akmenės rajono policijos komisariatui.

2011-ųjų pabaigoje vadovauti Joniškio rajono policijos komisariatui pradėjęs G.Narušis baigiantis viršininko kadencijai nusprendė išeiti į pensiją.

Savo darbo vietą G.Narušis paliks pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.