Reidas Vilniuje: girti vairuotojai ir nesėkmingas bandymas pasprukti

Vilniaus kelių policijos pareigūnai naktį iš šeštadienio į sekmadienį vykdė tradicinį reidą. Patikrinimo metu neišvengta neblaivių ir beteisių vairuotojų. Įkliuvo trys neblaivūs, vienas beteisis ir vienas abu šiuos pažeidimus įvykdęs vairuotojas.

Reidas Vilniuje: girti vairuotojai ir nesėkmingas bandymas pasprukti.<br>G.Bartuškos nuotr.
Reidas Vilniuje: girti vairuotojai ir nesėkmingas bandymas pasprukti.<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sandra Kindiuk

2016-12-11 03:29, atnaujinta 2018-02-09 23:22

Vairuotojų patikrinimą pareigūnai pradėjo Laisvės prospekte prie Pasakų parko. Reidui vos įsibėgėjus, įkliuvo girčiausias vakaro vairuotojas. „Opel“ automobilį vairavęs vyras į alkoholio matuoklį pripūtė 2,33 promilės.

Girtas vyras mašinoje buvo ne vienas, šalia jo sėdėjo taip pat girtas ir, ne gana to, dar ir agresyvus keleivis. Kol vairuotojas sprendė reikalus su pareigūnais, keleivis bendravo su žurnalistais. Pokalbis prasidėjo agresyviai, tačiau baigėsi maldavimu jo neviešinti.

Kitoje patikrinimo vietoje, Pylimo ir Klaipėdos gatvių sankryžoje, pažeidimų užfiksuota kur kas daugiau. Čia pirmasis įkliuvo taip pat neblaivus „Renault Megane“ vairuotojas. Ukrainos pilietis į alkotesterį pripūtė 1,14 promilės.

Sekantis, pareigūnams įkliuvęs vairuotojas, baudas gavo už du pažeidimus – vairavimą išgėrus bei vairavimą neturint tam teisės. „Subaru Legacy“ vairavusiam vyrui nustatytas vidutinis girtumas, alkoholio matuoklis parodė 1,04 promilės.

Beteisių vairuotojų gretas netrukus papildė ir dar vienas pažeidėjas. Vaikinas vairavo automobilį „Citroen“ nors tam neturėjo teisės, už tai jam taip pat teks susimokėti.

Reiduose pasitaiko ir tokių gudručių, kurie pamatę policijos pareigūnus, bando pasišalinti. Šią naktį taip pasielgi bandė neblaivus „Mitsubishi“ vairuotojas. Dar neprivažiavęs prie pareigūnų, vaikinas apsisuko ir nuvažiavo todėl iš karto sukėlė įtarimų. Kelių policijos patruliai operatyviai sureagavo, sėdo į automobilį ir nusivijo sprunkantįjį.

Ilgai vytis nereikėjo, automobilis buvo sustabdytas Basanavičiaus gatvėje. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino, kuomet vairuotojas papūtė į alkoholio matuoklį, jis parodė 0,46 promilės.

Be neblaivių ir beteisių vairuotojų, buvo penki, kurie įvykdė techninius pažeidimus. Pažeidėjai gavo baudas už vairavimą neturint draudimo, techninės apžiūros bei dėl per stipriai užtamsintų langų.

Tokius reidus pareigūnai žada organizuoti ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.