Įžūli vagystė Kaune: vilką ir zuikius pagrobė, o lapę paliko

Kaune šalia įmonės pradėtą kurti „Miško pasaką“ savaitgalį sugadino vagys ir vandalai. Policijai pranešta, kad pavogtos penkios įspūdingos kalėdinės dekoracijos. 

Vagys pagrobė kalėdines dekoracijas: vilką ir zuikius.<br>Įmonės nuotr.
Vagys pagrobė kalėdines dekoracijas: vilką ir zuikius.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 4:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:04 PM

Dekoracijas kūrusios įmonės „Aurika“ atstovė Lina Kvietkauskaitė naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad naujos dekoracijos pradėtos montuoti vos prieš savaitę ir dar nebuvo pabaigtos. „Dar net nuotraukų neturime – tik projektinį vaizdą“, – apgailestavo įmonės atstovė. Nors patirta apie 2 tūkst. eurų nuostolių, L.Kvietkauskaitė teigė, kad ne pinigai yra svarbiausia. o tai, kad pavogta šventė.

Iš viso įmonės teritotorijoje buvo 9 miško žvėrių figūros, 5 iš jų pavogtos. Dingo vilkas,keli zuikiai ir peliukas. Ant suolelio sėdėjusi lapė ir du zuikiai liko. „Gal lapė su suolu buvo per sunki“, – svarstė įmonės atstovė.

Vandalai taip pat išdraskė laužą, aplink kurį buvo susirinkę miško žvėrys. mat šeštadienio vakare apie 22 val. vienas  įmonės darbuotojas jas dar matė.

Įspūdingos besikeičiančios kalėdinės puošmenos prie „Aurikos“ kasmet sutraukia daug kauniečių. Atvyksta šeimos su vaikais, fotografuojasi.

Nors bednrovė dėl vagystės kreipėsi į policija, neprarandama vilties, kad prabils vagių sąžinė ir jie grąžins vilką su zuikiais, o kartu ir pavogtą šventę. L.Kvietkauskaitė sakė, kad darbuotojai tokiu atveju yra pasiryžę vagišiams atleisti.

„Neįsivaizduoju, kur tas maždaug metro dydžio zuikių figūras galima padėti, kad jų niekas nepastebėtų. Vilkas gal dar didesnis“, – svarstė „Aurikos“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.