Kauno milijonieriaus Aurimo Rapalio žudikui nuosprendis atidėtas

Kauno apygardos teismas pirmadienį planavo skelbti nuosprendįį 31 metų Aurimo Rapalio nužudymu kaltinamam 18-mečiui jonaviškiui Edgarui Januškevičiui,  tačiau verdikto priėmimas buvo atidėtas iki 2017 meų sausio 6 dienos. 

Kauno apygardos teismas pirmadienį planavo skelbti nuosprendįį 31 metų Aurimo Rapalio nužudymu kaltinamam 18-mečiui jonaviškiui Edgarui Januškevičiui, tačiau verdikto priėmimas buvo atidėtas iki 2017 metų sausio 6 dienos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno apygardos teismas pirmadienį planavo skelbti nuosprendįį 31 metų Aurimo Rapalio nužudymu kaltinamam 18-mečiui jonaviškiui Edgarui Januškevičiui, tačiau verdikto priėmimas buvo atidėtas iki 2017 metų sausio 6 dienos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 14:22, atnaujinta 2018-02-09 23:06

„Teisme yra labai daug bylų“, – teisėja Danutė Giačaitė paaiškino, jog nuosprendžio paskelbimas atidedamas dėl užimtumo. 

Pirmadienį dar bus nuspręsta dėl įtariamojo žudiko suėmimo termino pratęsimo. 

Prokuratūra siūlė skirti E.Januškevičiui 10 metų laisvės atėmimo bausmę. Tai – pati griežčiausia bausmė, numatyta nepilnamečiams. Nusikaltimo padarymo metu E.Januškevičius dar nebuvo sulaukęs pilnametystės.

Rukloje (Jonavos r.), neturtingoje šeimoje užaugęs E.Januškevičius prisipažino virtuviniu peiliu subadęs interneto paslaugų bendrovei „Hostinger“ vadovavusį verslininką, nes norėjo pagrobti jo pinigus ir sportinį automobilį „Ferrari“.

2015 metų gegužės 29-ąją, paryčiais, A.Rapalis buvo nužudytas Kauno centre septintame aukšte esančiame prabangiame savo bute.

Pas verslininką svečiavęsis E.Januškevičius peiliu smogė jam 11 kartų į krūtinę, kaklą ir nugarą.

Sunkiai sužeistam būsto šeimininkui pavyko atimti peilį iš užpuoliko ir pasiekti daugiabučio pirmą aukštą. Jis paprašė budėtojo skubiai iškviesti pagalbą. 

Policijos pareigūnai sulaikė žudiką nusikaltimo vietoje, o milijonierius mirė Kauno klinikose.

E.Januškevičius teisme aiškino išsivertęs be bendrininkų, nors anksčiau teisėsaugos pareigūnams buvo užsiminęs, jog prie pagrobto „Ferrari“ vairo turėjo sėsti jo vyresnysis brolis.

Paauglį viliojo ne tik verslininko „Ferrari“, bet ir kiti jo automobiliai. A.Rapalis buvo įsigijęs apynaujį „Audi R8“ ir visureigį „Saab 9-7X“. Neatmetama, jog užpuolikas ketino pasisavinti ir šiuos automobilius.

Tiriant bylą pareigūnams nepavyko plačiau praskleisti žudiko ir jo aukos gyvenimo šydo. A.Rapalis (nuotr.) mirė, o nusikaltėlis, kalbėdamas apie jųdviejų ryšius, nebuvo labai atviras.

Policijos kriminalistai įtarė, kad verslininko namuose lankydavosi ir daugiau nepilnamečių, kilusių iš Ruklos ir augusių nepasiturinčiose šeimose. Visi šie vaikinai gali būti pažįstami.

Vienas jų papasakojo, kad su A.Rapaliu susipažino elgetaudamas Kaune – verslininkas jį užkalbino, davė maisto.

Paaiškėjo, kad E.Januškevičius nuo motinos slėpė A.Rapalio amžių ir kitus asmens duomenis, tik užsiminė, jog Kaune turi draugą, kuriam – 18–20 metų.

Moteris teigė mėginusi uždrausti sūnui vykti pas mįslingą bičiulį, bet atžala pasprukdavo net per langą.

Lemtingą vakarą Edgaras paskambino motinai ir sakė, kad liks pas draugą nakvoti. A.Rapalio interneto paslaugų bendrovė „Hostinger“ buvo įkurta 2012 metais.

Pagrindinė verslo veikla buvo vykdoma per įmonę „Hostinger International Limited“, registruotą Kipre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.