Kūdikį į šulinį įmetusi 20-metė: „Labai bijau kalėjimo“

Kauno apygardos teismui antradienį pavyko atversti savo kūdikį į šulinį įmetusios 20-metės Karolinos Adomaitytės baudžiamąją bylą. Lapkričio mėnesį likus valandai iki posėdžio K.Adomaitytė dingo, apsilankiusi netoli nuo teismo esančiame prekybos centre. Po šio akibrokšto teisėjai įpareigojo policiją į kitą posėdį Šakių rajone gyvenančią bėglę atvesdinti – pareigūnai tai padarė antradienio rytą.

Antradienį į teismą atvesdinta K.Adomaitytė slėpė veidą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Antradienį į teismą atvesdinta K.Adomaitytė slėpė veidą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 7:38 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:59 PM

Veidą po storu striukės gobtuvu slepianti ir ašaras braukianti K.Adomaitytė teisme neatsakinėjo į žurnalistų klausimus. Reda Adomaitienė pareiškė, jog jos dukra yra sutrikusi, posėdžio išvakarėse labai nerimavo.

Manė, kad bus suimta teismo salėje

„Dukra jaučia didelį stresą, jai labai sunku dėl to, ką padarė, negalinti sau atleisti. Be to, Karolina sakė labai bijanti kalėjimo. Manė, kad ją uždarys į pataisos namus jau šiandien, pasibaigus teismo posėdžiui. Bandžiau ją nuraminti, kad niekas jos dabar nesuiminės“, – pasakojo R.Adomaitienė.

Bijodama teismo ir artimųjų pylos pasikėsinimu nužudyti 7 mėnesių sūnų kaltinama K.Adomaitytė po pirmo posėdžio, įvykusio lapkritį, visą parą negrįžo namo – pernakvojo Kauno centre esančio daugiabučio laiptinėje. Jauną motiną išalkusią ir sušalusią kitą dieną aptiko policijos pareigūnai.

Lygiai prieš savaitę K.Adomaitytė vėl sukėlė ant kojų policiją, autobusu išvykusi į Šakių seniūniją tvarkyti pašalpos reikalų. Jai negrįžus namo, artimieji kreipėsi pagalbos į teisėsaugą. Karolina buvo prapuolusi ilgiau nei parą.

Antradienį prasidėjusio posėdžio metu prokuroras pateikė teismui kaltinamąjį aktą. K.Adomaitytė savo kaltę ikiteisminio tyrimo metu pripažino.

Teisme nedalyvavo ieškinį K.Adomaitytei pateikusios teritorinės ligonių kasos atstovai.

Prašys neskirti realios nelaisvės bausmės

K.Adomaitytė, jos advokatė ir Šakių rajono savivaldybės atstovė paprašė rengti neviešus teismo posėdžius, o prokuroras Andrius Kiuršinas tam prieštaravo. Vis dėlto teismas nutarė rengti uždarus posėdžius.

Pasibaigus posėdžiui prokuroras pranešė, jog motina savo kaltę pripažino. Kitas posėdis vyks sausio 18 dieną, jo metu turėtų būti apklausti kaimynai, medikai, kiti liudininkai, galbūt bus sakomos ir baigiamosios kalbos.

Pasak K.Adomaitytės advokatės Angelės Fominienės, nepaisant padaryto sunkaus nusikaltimo, ji prašysianti teismo neskirti realios laisvės atėmimo bausmės – į depresiją puolusiai jaunai moteriai kalėjimas gali tik dar labiau pakenkti. 

Anot advokatės, drastišką poelgį lėmė skurdas, vienatvė, emociniai išgyvenimai: „Mama pamaitino kūdikį, aprengė ir įdėjo į šulinį ant nugaros.“ 

Širdies žaizdoms pagydyti reikia laiko

„Po pasikėsinimo prieš kūdikį dukra labai gailisi, jaučiasi prislėgta, ją graužia sąžinė. Bandome ją guosti, raminti, bet veltui. Kad ir kas būtų atsitikę, reikia mėginti atsitiesti.  Karolina apimta depresijos, jai dabar būtų pernelyg sunku auginti vaikelį. Turi praeiti nemažai laiko, kad užgytų širdies žaizdos. Dukra labai norėtų apkabinti sūnelį, rūpintis juo, bet auginti nepasiruošusi.

Kodėl ji žengė baisų žingsnį, tiksliai negalima pasakyti. Tai buvo spontaniškas poelgis. Galbūt ją prislėgė vienatvės jausmas“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo R.Adomaitienė, ateityje ketinanti tapti anūko globėja. 

Po nusikaltimo K.Adomaitytė tapo dar labiau uždaresnė, nuo Karolinos nutolo jos tėvas. 

Nepaisant sunkaus laikotarpio, K.Adomaitytė viliasi, jog jai  ateityje pavyks atsistoti ant kojų, užsiimti mėgstama veikla, sukurti šeimą. 

Kūdikį išgelbėjo laiku atskubėjęs kaimynas

Vieniša jauna motina savo sūnų į šulinį įmetė 2016 metų vasario 10-osios rytą savo tėvo sodyboje.

K.Adomaitytė tuo metu gyveno su tėvu, jis buvo išvykęs į darbą.

Mažylį iš ledinio vandens gyvą ištraukė laiku į pagalbą atskubėjęs kaimynas Algimantas Brazaitis, pas kurį K.Adomaitytė atbėgo šaukdama, jog nužudė vaiką.

Berniukas šiuo metu auga Šakių vaikų globos namuose, motinai prie jo artintis uždrausta.

Prieš savo sukrečiantį poelgį K.Adomaitytė patyrė nemažai bėdų: ją paliko kūdikio tėvas, draugė jos vardu prisiėmė greitųjų kreditų.

Jauna moteris ne tik jautėsi vieniša, bet ir kentė skurdą, buvo emociškai išsekusi, ją neigiamai paveikė ir tėvų skyrybos. 

Už pasikėsinimą nužudyti vaikelį jai gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

K.Adomaitytė pripažinta pakaltinama ir bus teisiama, kitaip nei du vaikus šulinyje šių metų pradžioje paskandinęs 37 metų Aurelijus Beras iš Saviečių kaimo (Kėdainių r.), kuris šiuo metu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Vos nepaskendo jaunesnysis brolis

Prieš šešerius metus Adomaičių šeimoje per plauką neįvyko tragedija – skendo jaunesnysis Karolinos brolis. Tuo metu jam buvo vos treji metai. 

Namiškiams išėjus kasti bulvių, namuose liko K.Adomaitytė ir brolis. Vyresnioji sesuo turėjo jį prižiūrėti, tačiau trumpam nusprendė prisijungti prie kasėjų. 

Likęs vienas berniukas įbrido į tvenkinį ir ėmė skęsti. Mažylį pavyko išgelbėti. Jį buvo ištikusi koma. 

Šis skaudus įvykis labai paveikė K.Adomaitytę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.