N. Venckienės pusbroliui T. Skučui atvykti į teismą trukdo liga

Bėglės Neringos Venckienės pusbrolis Tadas Skučas ir jo motina Audronė Skučienė bus teisiami viename teisme, dėl tos pačios veiklos, tačiau atskirai.

Ir T.Skučas, ir jo mama A.Skučienė dėl žmonių sekimo atsidūrė teisiamųjų suole.<br>R.Neverbicko nuotr.
Ir T.Skučas, ir jo mama A.Skučienė dėl žmonių sekimo atsidūrė teisiamųjų suole.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 4:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:49 PM

Nors perdavus bylą Šiaulių apygardos teismui buvo svarstoma, ar Vokietijoje gyvenantis N.Venckienės pusbrolis neturėtų sėdėti viename teisiamųjų suole kartu su savo motina, vis dėlto antradienį jo bylą pabandytą atversti, kaip atskirą.

Nors ir buvo žadėjęs, kad teismo proceso nevilkins, A.Skučas (40 metų) Šiauliuose nepasirodė. Jis teismui atsiuntė dokumentus, kad dėl ligos posėdžiuose negalės dalyvauti iki vasario mėnesio, todėl teismo posėdis baigėsi net neprasidėjęs.

Kitą kartą T.Skučas į teismą kviečiamas vasario viduryje. Taip pat yra numatyti dar du posėdžiai kovo bei balandžio mėnesiais.

„Su T.Skuču teismas bendrauja elektroniniu paštu. Jam buvo pranešta apie šį posėdį, tokiu pačiu būdu bus įteikti šaukimai ir į kitus posėdžius“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Prieš pusketvirtų metų paskui N.Venckienę iš Lietuvos sprukęs T.Skučas ilgą laiką buvo ieškomas policijos.

Prisivilioti žmonių persekiojimais įtariamą bėglį tyrėjams pavyko tik šią vasarą, kai jam per advokatę buvo perduotas ultimatumas – arba grįžti ir duodi parodymus, arba būsi suimtas ir dienas iki teismo leisi Lukiškėse.

Sunkia onkologine liga sergantis T.Skučas pasirinko pirmąjį variantą. Jis grįžo į Kauną, apsilankė pas tyrėjus, davė parodymus ir pažadėjo nebetrukdyti tyrimui.

Nors A.Skučienės sūnus aktyviai dalyvavo N.Venckienės ir jos motinos rengtuose mitinguose ir piketuose, „badavo“ prie Generalinės prokuratūros, tyrėjai mano, kad jis turi atsakyti tik už savo veiksmus, kurie buvo įvykdyti išvadavus Laimutės Stankūnaitės dukterį iš jos laikinosios globėjos namų.

Kaltinamajame akte teigiama, kad 2012 metų gegužės 20-ąją, praėjus trims dienoms po to, kai L.Stankūnaitė atgavo savo dukterį, T.Skučas kartu su motina ir pussesere organizuotos gaujos nariams davė nurodymą surasti Palangoje L.Stankūnaitės advokato Gintaro Černiausko namą ir patikrinti, ar jame nėra L.Stankūnaitės su dukterimi.

„Patvoriniai“ šios užduoties griebėsi su dideliu entuziazmu, apieškojo Nidą, Klaipėdą, Šventąją, Palangą ir galiausiai paskelbė daug juoko visuomenėje sukėlusią išvadą – vaistais apnuodyta mergaitė paguldyta į Šventosios ligoninę, nors ligoninės ten iš viso nėra.

Antrajame epizode T.Skučas dalyvavo asmeniškai. Tų pačių metų birželio 6 dieną jis su kitu gaujos nariu Renaldu Ščiglinsku, gavę informacijos, kad Kauno rajone esančioje kavinėje „Timėjas“ buvo pastebėta L.Stankūnaitė su dukterimi, skubiai atvažiavo nurodytu adresu. Informatorius nemelavo. Kavinėje tikrai pietavo L.Stankūnaitė, jos duktė, G.Černiauskas, taip pat juos saugantys Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Visą kompaniją R.Ščiglinskas ir T.Skučas fotografavo ir vėliau jų nuotraukas sudėjo į socialinius tinklus.

L.Stankūnaitei ir pietautojams išvykstant iš kavinės, nelegalūs sekliai irgi sėdo į mašiną ir pradėjo juos persekioti, taip sukeldami pavojų valstybės saugomiems asmenims.

Kaltinimai dėl L.Stankūnaitės ir jos dukters persekiojimo taip pat yra pateikti A.Skučienei bei R.Ščiglinskui, tik jau kitoje byloje.

Šios bylos nagrinėjimas antradienį buvo tęsiamas tame pačiame Šiaulių apygardos teisme.

Į teismo posėdį buvo kviečiami nukentėjusieji, tačiau į posėdį atvyko tik vienas jų, advokatas G.Černiauskas. Jis ir buvo apklaustas.

Teismas aiškinsis, kodėl byloje nepasirodė nukentėjusiomis pripažintos Aldona Ūsienė ir antstolė Sonata Vaicekauskienė. Dar du nukentėjusieji Marija ir Albertas Miliniai šiuo metu yra išvykę ir planuoja dalyvauti kituose teismo posėdžiuose.

Be R.Ščiglinsko ir A.Skučienės dėl įvairių nusikaltimų, daugiausia žmonių sekimo taip pat yra teisiami Rimantas Stanislavas Rimkevičius, prie Kedžių ir Venckų namų metus gyvenęs Vitalijus Keršis, Andrejus Lobovas, Tatjana Borovec, Gediminas Aidukas, Gintaras Banaitis, Violeta Banaitienė, Darius Kaminickas ir Raminta Baltuškienė.

Vadinamoji A.Skučienės ir N.Venckienės gaujos byla Šiauliuose nagrinėjama jau metus ir visą šį laiką vilkinama ligomis ar bandymais nušalinti proceso dalyvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.