Nusikaltėliai automobilį iš pradžių išsinuomodavo, o po to – pavogdavo

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybės tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroru sėkmingai baigė ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos grupės įvykdytų automobilių vagysčių.

Nusikaltėliai automobilį iš pradžių išsinuomodavo, o po to – pavogdavo.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Nusikaltėliai automobilį iš pradžių išsinuomodavo, o po to – pavogdavo.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 8:55 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:59 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, 2015 m. lapkričio mėnesį, Kauno rajone, tikrindami gautą informaciją, uostamiesčio pareigūnai aptiko iš Klaipėdos, Rumpiškės g., pavogtą mikroautobusą „VW Caravelle“. Po surengtos pasalos bei intensyvių gaudynių Kauno rajono miškais, padedant kolegoms iš Kauno apskrities VPK, vogtą mikroautobusą vairavęs vyras buvo sulaikytas.

Kaip paaiškėjo, tai 1971 m. gimęs, anksčiau už plėšimą teistas, niekur nedirbantis, Kauno r. gyventojas.

Sulaikymo metu pas jį buvo rasta ir nedidelis kiekis psichotropinės medžiagos – MDMA ir metamfetamino.

Pirminė informacija apie sulaikytąjį siejo jį su automobilių vagystėmis, ir tyrimo metu pasitvirtino, jog šio mikroautobuso vagystė buvo ne vienetinė. Duomenys apie tai, kad pagrobtas mikroautobusas buvo skirtas nuomai, bei tai, jog daugiau nei prieš mėnesį iki vagystės, buvo išsinuomotas vienai parai paties sulaikytojo, pro pareigūnų akis nepraslydo.

Bendradarbiaujant su kolegomis iš sostinės, buvo nustatyti taip pat nuomojamų automobilių vagystės atvejai Vilniuje, kada buvo pavogti du, po 10 tūkst. eurų įvertinti, „Mercedes Benz Sprinter“ mikroautobusai.

Negana to, jau po 1971 m. gimusio vyro sulaikymo Kaune, jo bendrai 2015 m. gruodį Vilniuje pagrobė dar vieną, 8 tūkst. eurų vertės mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“, o šių metų sausį Palangoje „VW Multivan“, įvertintą daugiau kaip 11 tūkst. eurų.

Šiuos nusikaltimus pavyko susisieti per tyrimo metu surinktus duomenis, visi šie, skirtingų įmonių automobiliai, buvo skirti nuomai. Iš surinktų įrodymų visumos buvo sudėliota ir nusikaltimo vykdymo schema.

Automobilis, prieš vagystę, išsinuomojamas parai, per kurią Kaune buvo padaromas analogiškas raktas tinkantis tiek atrakinimui, tiek užvedimui, o praėjus tam tikram, laikotarpiui, panaudojant pasigamintą raktą, pavogtas. Visi minėti automobiliai vienai parai buvo išsinuomoti 2015 m. spalio mėn., o po to, viena po kitos, sekė šių automobilių vagystės.

Dėl automobilių vagysčių, veikiant organizuotoje grupėje, tyrimo metu iš viso kaltinimai pareikšti keturiems asmenims, minėtam Kauno rajono gyventojui ir trims kauniečiams: 1978 m. gimusiam, praeityje teistam, tačiau dabar teistumai išnykę, dviejų Kauno uždarųjų akcinių bendrovių vadovui; 1977 m. gimusiam, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, nedirbančiam vyrui ir 1987 m. gimusiam, vieną kartą už smurtinį nusikaltimą teistam, asmeniui.

Už svetimo turto pagrobimą dalyvaujant organizuotoje grupėje įstatymai numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą nedideliu kiekiu psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti įstatymai numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?