Buvusiam Krikščionių partijos šului pasiūlyta bausmė už sąvadavimą

Kauno apylinkės teismas pagaliau baigia nagrinėti buvusio Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininko Deivido Kripo bylą dėl prostitucijos organizavimo. Trečiadienį buvo sakomos baigiamosios kalbos.

Kaune D.Kripas teisiamas prostitucijos organizavimą.<br>N.Povilaičio nuotr.
Kaune D.Kripas teisiamas prostitucijos organizavimą.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-14 13:37, atnaujinta 2018-02-09 22:40

Į politiką pasukusiam verslininkui prokurorė Gabija Večerinskienė pasiūlė skirti lygtinę 3 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmę. Kalėjime jis neatidurtų, jei per dvejus metus nepadarytų naujo nusikaltimo.

Teisiamųjų suole su D.Kripu atsidūrė ir dvi sąvadavimu kaltinamos jo bendrininkės – 41 metų Viktorija Jonaitienė ir 24 metų Viktorija Kulagina.

V.Jonaitienei ir V.Kaluginai taip pat pasiūlytos lygtinės dviejų ir pusantrų metų laisvės atėmimo bausmės.

D.Kripui prašoma skirti 2280 eurų, o V.Kaluginai – 1140 eurų dydžio baudas.

Verslininkas teisiamas už tai, kad sukūrė platų nelegalaus verslo tinklą – jam dirbo net 22 vyrų aistrą tenkinusios merginos. Sekso malonumų ištroškusiems vyrams buvo atliekamas masažas iki „laimingos pabaigos“. Tokie salonai veikė ne tik Kaune, bet ir Vilniuje.

Policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į skelbimą internete, kuriame siūlomas darbas 21–35 metų moterims. Neva už masažą joms buvo žadamas 2000–4000 litų mėnesio atlyginimas.

Skelbimo autoriaus telefono numeris sutapo su internete nurodytu statybos įmonės „Herdas“ vadovo D.Kripo numeriu. Anksčiau šis politikas buvo pasinėręs į statybų verslą.

D.Kripui dirbusios moterys per valandą gaudavo 170–300 litų. Manoma, kad jos pinigais su sąvadautoju dalijosi per pusę. 2011 metais įkliuvęs kaunietis tikino nežinojęs, kad masažuotojomis įdarbintos 18–20 metų merginos teikė lytines paslaugas. 

Tariamo masažo verslu vertėsi įmonė, kurią nusipirko D.Kripas ir V.Kulagina. Šioje įmonėje, įtariama, buvo klastojami dokumentai, parašai, paslaugų teikimo sutarčių blankuose pateikiama melaginga informacija.

Kai kur net buvo nurodoma, jog merginų darbdavys – Naujosios Zelandijos įmonė. Kilus skandalui, D.Kripo politinė karjera žlugo, jis buvo pašalintas iš Krikščionių partijos.

Krikščionių partija, vadovaujama Gedimino Vagnoriaus, po nesėkmingų 2012 metų Seimo rinkimų prisišliejo prie Darbo partijos.

D.Kripas liūdnai išgarsėjo ir statybų versle. „Herdas“ buvo įsipareigojęs pastatyti dešimt gyvenamųjų namų, gavo už juos nemažai pinigų, bet pastatai taip ir neiškilo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.