Anūkės tvirkinimu įtariamų Kedžių žemė ir namas Garliavoje lieka areštuoti

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį trims mėnesiams pratęsė Laimutės Stankūnaitės mažametės dukters tvirkinimo byloje kaltinamų jos senelių Laimos Kedienės ir Vytauto Kedžio, taip pat pastarųjų kaimynės Olgos Girdauskienės nekilnojamo turto areštą.

Kauno apylinkės teismas pratęsė L.Kedienės, V.Kedžio ir jų kaimynės O.Girdauskienės (sėdi priekyje) nekilnojamojo turto areštą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno apylinkės teismas pratęsė L.Kedienės, V.Kedžio ir jų kaimynės O.Girdauskienės (sėdi priekyje) nekilnojamojo turto areštą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-15 17:57, atnaujinta 2018-02-09 22:22

Liko areštuoti teisiamųjų žemės sklypai ir gyvenamieji namai, esantys Garliavoje bei jos apylinkėse.

Areštuoti turtą nuspręsta, siekiant užtikrinti L.Stankūnaitės 579,2 tūkst. eurų civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Kedžiai ir jų kaimynė siekė, kad turto areštas būtų panaikintas, bet jų prašymai buvo atmesti.

Kiti vaiko tvirkinimo bylos posėdžiai vyks 2017 metų sausį.

Pareigūnai surinko įrodymus, kad mergaitė buvo mokoma Garliavoje sukurtų istorijų apie ją tariamai prievartavusius tris vyrus ir iš „sysalų“ bėgančius kremus.

Įtariama, jog mergaitę bjauriai meluoti vertė ne tik seneliai Kedžiai, bet ir jų kaimynė Olga Girdauskienė.

Mažametės žodžius apie vertimą kalbėti nebūtus dalykus patvirtino ir teisėsaugos slapta daryti įrašai – klausymosi įranga buvo sumontuota po Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo, įvykdyto 2009 metų spalio 5 dieną.

Tyrimo metu nustatyta, jog dvigubą žmogžudystę įvykdė buvusios teisėjos Neringos Venckienės brolis Drąsius Kedys, kuris slapstymosi laikotarpiu mirė. 

Mergaitės tvirkinimu įtariama ir N.Venckienė, kuri šiuo metu slapstosi nuo Lietuvos teisėsaugos JAV. Bėglės byla išskirta.

Už vaiko tvirkinimą Kedžių šeimos nariams ir O.Girdauskienei gresia iki 5 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.