Šalies vadovus saugojęs girtas VAD agentas trenkė komisariato vadovui

Šalčininkų policijos vadovas vėlų ketvirtadienio vakarą sulaikė automobilį BMW spardžiusį girtą chuliganą. Šis net trenkė pareigūnui į veidą. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra valdžios vyrus ir moteris saugančio Vadovybės apsaugos departamento agentas.

Artūras Bagonaitis Vadovybės apsaugos departamente dirbo nuo 1992 m., pastaruoju metu jis saugojo A. Butkevičių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Artūras Bagonaitis Vadovybės apsaugos departamente dirbo nuo 1992 m., pastaruoju metu jis saugojo A. Butkevičių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 8:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:19 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį apie 22 val. 40 min. Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų r. policijos komisariato viršininkas Sigitas Urbonas (gim. 1969 m.), Vilniuje, Kedrų g., pamatė asmenį, spardantį automobilį BMW.

Norėdamas sudrausminti asmenį, Šalčininkų policijos vadovas prisistatė policijos pareigūnu, parodė tarnybinį pažymėjimą ir bandė sudrausminti chuliganą. Tačiau šis trenkė S.Urbonui į veidą.

Po kiek laiko girtas įtariamasis buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra Vadovybės apsaugos departamento Asmenų apsaugos skyriaus vyresnysis agentas Artūras Bagonaitis (gim. 1970 m.). Į alkoholio tikrintuvą jis pripūtė 1,98 prom.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Bus atleistas iš tarnybos

Vadovybės apsaugos departamento direktorius Rymantas Mockevičius penktadienio rytą kalbėdamas su lrytas.lt sakė, kad su naktį į nemalonią istoriją įsivėlusiu pavaldiniu dar nešnekėjo. A.Bagonaitis tik paryčiais buvo paleistas iš areštinės ir jau iš pat ryto turėjo vykti į apklausą policijos komisariate.

„Kai baigs komisariate, mes kviesime pas save ir imsime jo paaiškinimą. Jis bus nušalintas nuo pareigų, bus pradėtas tarnybinis tyrimas ir atsisveikinsime su juo“, – sakė VAD direktorius.

A.Bagonaitis ėjo asmens sargybinio pareigas, per visą tarnybos laiką yra saugojęs daugybę oficialių asmenų, beveik visus šalies vadovus. Pastaruoju metu jis saugojo Algirdą Butkevičių.

„Atvirai pasakius, aš jau maniau, kad manęs niekas negali nustebinti. Pasirodo, sugeba vaikinai. Nežinau, kas jam užplaukė. Tikrai neįsivaizduoju... Jis nuo 1992 metų dirbo pas mus. Aš jį puikiai pažįstu. Aš pradėjau 1991 metais čia dirbti. Mes visi kaip šeimoje esame. Kad jis taip „pokštus“ krėstų, netikėjau, net kai naktį man paskambino budėtojas ir pranešė, kad sulaikytas. Dabar ir man gėda, ir šeimos jo gaila...“ – sakė R.Mockevičius.

Jis tvirtina, kad po vieno nemalonaus įvykio prieš daugelį metų, kai buvęs VAD darbuotojas Jonas Paulikas pašaudė kavinėje sostinės senamiestyje, departamentas buvo viena iš pirmųjų institucijų Lietuvoje, savo darbuotojams pradėjusi taikyti nulinės tolerancijos dėl alkoholio reikalavimą. Tąkart buvo pasakyta, kad nederamas elgesys apsvaigus nuo alkoholio nebus toleruojamas.

Pasak R.Mockevičiaus, atrodė, kad visi VAD darbuotojai tai suprato, didelių problemų dėl alkoholio nebuvo daug metų. 

„Galiu pasakyti, kad 100 proc. mes su savo darbuotoju atsisveikinsime. Išvada šiuo atveju paprasta – už pareigūno vardo diskreditavimą“, – sakė šalies vadovus saugančius institucijos direktorius.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.