Į svetimą kiemą užsukęs odontologas liko be akies

Druskininkų apylinkėse atsitiktinai prie svetimo vasarnamio su savo draugais atsidūręs 50-metis medikas iš Vilniaus neteko akies – vyrai buvo apkaltinti įsibrovimu į privačią teritoriją ir žiauriai sumušti.

Pasak odontologo, pareigūnai neskubėjo sugaudyti užpuolikų – susizgribta tik po poros dienų, kai gimtadienio dalyviai jau buvo išsiskirstę.<br>N.Povilaičio nuotr.
Pasak odontologo, pareigūnai neskubėjo sugaudyti užpuolikų – susizgribta tik po poros dienų, kai gimtadienio dalyviai jau buvo išsiskirstę.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2016, 4:40 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:55 PM

Įtarimai šioje byloje pareikšti užsienyje gyvenančiam 36 metų Artūrui N., kuris praėjusių metų spalio pradžioje viešėjo pas savo draugus Druskininkų apylinkėse esančiame Latežerio kaime.

Netoliese su savo dviem bičiuliais ilsėjosi ir odontologas, įsikūręs Kauno klinikoms priklausančioje poilsiavietėje.

Dantų gydymo specialistas ir jo draugai spalio 3-iosios naktį vaikščiodami po Latežerio kaimą išgirdo muziką – pamanė, jog pasibaigus Druskininkų ralio varžyboms vyksta koncertas. Eidami pro Kranto gatvėje esančią vilą jie nutarė pasiteirauti kieme sutikto žmogaus, koks renginys vyksta.

Visi trys draugai buvo apšaukti, kam įžengė į privačią valdą, esančią šalia vandens telkinio.

Nors svečiai nebuvo nusiteikę agresyviai, iš vilos, kurioje buvo švenčiamas gimtadienis, jų atžvilgiu pasipylė keiksmai ir priekaištai, o vėliau pereita prie smūgių.

Tris praeivius užpuolė dešimt įkaušusių vyrų. Vasarnamyje vykusioje šventėje dalyvavo didelė emigrantų ir vietinių gyventojų kompanija.

Labiausiai nukentėjo odontologas. Medikui kumščiu buvo sudaužyti akiniai, šukės pažeidė akį.

Dantų specialisto draugų kūnai buvo nusėti žaizdomis ir mėlynėmis, tačiau sunkesnių traumų jie išvengė.

Tą pačią naktį nukentėjusieji buvo nuvežti į Druskininkų ligoninę. Gydytojai apie užpuolimą pranešė policijai.

Pasak odontologo, pareigūnai neskubėjo sugaudyti užpuolikų – susizgribta tik po poros dienų, kai gimtadienio dalyviai jau buvo išsiskirstę.

Sužeistas medikas stebėjosi, kodėl jis nebuvo iškart apklaustas.

Teisėsaugai pavyko nustatyti tiktai du iš dešimties nusikaltėlių – odontologo sumušimu įtariamą Artūrą N., kurio draugės giminaičiams priklauso vila, ir kitą vyrą, smurtavusį prieš dantų specialisto draugą.

Pastarasis su savo skriaudėju susitaikė, tad byloje liko tik vienas įtariamasis – statybininku Skandinavijoje dirbantis Artūras N. Jis savo kaltę neigia.

„Druskininkų policija galėjo veikti greičiau – tada galbūt būtų pavykę nustatyti daugiau įtariamųjų. Tačiau Alytaus policijos tyrėjai bylą atgaivino, surinko įrodymus“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Kauno prokuroras Virginijus Mizaras.

Vilniečiui odontologui buvo atliktos dvi operacijos, tačiau akies nepavyko išgelbėti.

„Aš likau pusiau neregys. Mes nieko neužkabinėjome, elgėmės draugiškai, bet sulaukėme smūgių“, – liūdnai ištarė vilnietis gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.